İstanbul Halk Tiyatrosu`nun sahnelediği “Can Tarlası” oyunu, üçüncü sayfa ahberlerini en yalın, en çarpıcı halleriyle bir daha izletirken, ağlanacak halimize güldürmeyi de ihmal etmiyor.
11 kısa oyundan oluşan "Can Tarlası" son yıllarda ülkemizi hızla saran şiddet kasırgasının boyutlarını ve nedenlerini araştırıyor. Toplumsal hayatımızın hızla şiddetin tehditleriyle sarmalanmasının ve bireysel trajedilere yabancılaşmamızın, şiddeti kanıksamamızın nedenlerini eleştirel-gerçekçi bir bakışla, şiddetin kendisi kadar yalın ve sert bir dille sorgularken güldürmeyi de ihmal etmiyor.

Kemal Kocatürk, oyun hakkındaki görüşlerini şu şekilde özetliyor: “Hiç gülerken ağladığınız oldu mu ya da ağlarken güldüğünüz? ‘Can Tarlası’, izleyicilere tam da bu duyguları iç içe geçirerek yaşatan bir oyun.”
Dekor ve kostüm tasarımını Türkan Kafadar’ın, müziğini Ayça Kocatürk’ün, ışık tasarımını ise Sinan Tuzcu’nun üstlendiği “Can Tarlası”nda, Dolunay Soysert, Levent Üzümcü, Kemal Kocatürk, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin, Fatih Yurdakul, Mehmet Özbek ve Nilgün Atılgan oynuyorlar.
| Yer |
BKM ve Caddebostan Kültür Merkezi |
| Tarih |
4 - 25 Kasım 2007 |
| Bilet |
Tam: 28,50 YTL, İndirimli 23,50 YTL
|
Program:
4 Kasım 2007 saat: 19.30 (Beşiktaş Kültür Merkezi)
11 Kasım 2007 saat: 19.30 (Beşiktaş Kültür Merkezi)
13 Kasım 2007 saat: 20.30
18 Kasım 2007 saat: 19.30 (Beşiktaş Kültür Merkezi)
25 Kasım 2007 saat: 19.30 (Beşiktaş Kültür Merkezi)