Müzisyen bir aileden gelen ve küçük yaşta piyano çalmaya başlayan sanatçı, 17 yaşında Washington`da "Thelonious Monk Piyano Yarışması"nı kazanarak ilk uluslararası başarısını elde etti. Daha sonra Almanya`ya yerleşerek müzik hayatına devam eden sanatçı, 1995 yılında Al Di Meola, Omar Hakim ve Bill Evans ile birlikte kaydettiği "Dance Of Fire" albümü ile dünya çapında ün kazandı.
Keman sanatçısı Nana Jashvili, "İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri" kapsamında yarın ve 12 Nisan cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi`nde (AKM) sahne alacak.
Jashvili`nin şef Antonio Pirolli yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile vereceği konserde, Sergey Prokofief`in "1. Keman Konçertosu" ve Dmitri Şostakoviç`in "1. Senfoni"si çalınacak.
Moskova Balalayka Dörtlüsü ve Alexandrov Akademik Kızıl Ordu Korosu Sekizlisi, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu`nda müzikseverlerin karşısında olacak. Konserde dinleyicilere, geleneksel Rus romansları ve halk şarkılarından oluşan bir repertuvar sunulacak.
İş Sanat Kültür Merkezi, 17 Nisan perşembe günü Rusya`nın dört büyük virtüozunu ağırlayacak.
Kemanda Viktor Tretjakov, viyolada Yuri Bashmet, viyolonselde Natalia Gutman ve piyanoda Vassily Lobanov`un yer aldığı dörtlü, konserde J. Brahms`ın üçlü ve dörtlülerini çalacak.
Genç Orkestra, 12 Nisan cumartesi günü Irmak Okulları Konser Salonu`nda sahne alacak. Şef piyanist İslam Manafov yönetimindeki orkestra, obuada Damla ve Azad Alizade ile viyolonselde Eldar İskenderov eşliğinde Mozart, Vivaldi, Racmaninoff ve Barber`in eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak.
Selen Gülün Trio, 15 Nisan salı günü İstanbul Jazz Center`da konser verecek. Piyanist Selen Gülün, konserde şarkıları basta İlker Özalp ve davulda Fabian Stevens eşliğinde seslendirecek.
Akbank Oda Orkestrası, 15 Nisan salı günü Enka Oditoryumu`nda müzikseverlerin karşısında olacak. Şef Cem Mansur yönetimindeki orkestraya konserde, piyanoda Gökhan Aybulus eşlik edecek.
Akbank Oda Orkestrası, 16 Nisan çarşamba günü de Caddebostan Kültür Merkezi`nde "Viyana-Hollywood Ekseninde" adlı bir konser verecek. Şef Cem Mansur yönetimindeki orkestra, eserleri piyanist Jean Louis Steuermann eşliğinde çalacak.
Washington&Lee Chamber Singers, 17 Nisan perşembe günü Caddebostan Kültür Merkezi`nde konser verecek. Şef Dr. Gordon Spice yönetimindeki topluluk, konserde Anadolu türkülerinin çok seslendirilmiş örneklerinin de yer aldığı bir program sunacak
Aziza Mustafa Zadeh Video