Müzik dünyasının en dikkat çekici gruplarından Faithless’ın kurucusu ve beyni Maxi Jazz 25 Nisan Cuma gecesi Istanbul’da,
 Indigo sahnesinde! God is a DJ, Insomnia, We Come 1 gibi listelerde aylarca demirleyen ve müzik dinleyen herkesin ezbere bildiÄŸi parçaların yaratıcısı Maxi Jazz, tüm müzik severleri çok özel bir performans için dans ve eÄŸlencenin merkezine, Indigo’ya davet ediyor… Maxi Jazz’ın performansının öncesinde FG 93.7 DJ’lerinden High Vision pikapların başında.Â
Â
1983 yılında hip-hop’u keÅŸfeden Maxi Jazz, bir yıl sonra DJ olarak yer aldığı "The Soul Food Cafe System" isimli projesini kurdu.
1989 yılında Savage Records’un dans müziÄŸi kolu Tam Tam Records bünyesine geçen Maxi Jazz, buradan yayınladığı Soul Food Café ile müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi baÅŸardı. 1992’de Namu Records altında 3 adet EP yayınladıktan sonra Amsterdam’da Jamiroquai; Barselona’da Soul II Soul; İsviçre’de Galliano ve Brezilya’da Jason Rebello gibi grupların alt grubu olarak dünyayı turlamaya baÅŸladı. Grup dağıldıktan sonra Jah Wobble ile "Invaders Of The Heart" albümü için iÅŸbirliÄŸi yapan Maxi, devamında Wobble Collective ile turlayarak iÅŸbirliklerini sahnelere taşıdı.
Maxi jazz’ın müzik kariyerindeki dönüm noktası, devamında Jamie Catto ve Sister Bliss ile birlikte Faithless’ı kuracağı Rollo Armstrong ile tanışması oldu. Aslında Soka Gakkai Budisti olan Maxi’nin güçlü inanç sistemi ve grubun bireysel güçlü inançları Faithless (inançsız) ismi ile çeliÅŸiyor. Grup ismi Maxi’nin Salva Mea ÅŸarkısını yazarken ortaya çıkmış. Rollo Maxi’den hayal kırıklıkları ile ilgili bir ÅŸarkı yazmasını istemiÅŸ. Maxi, hayatında bir çok üstesinden gelemediÄŸi hayal kırıklıkları olduÄŸu için bu konu hakkında oldukça deneyimli olduÄŸunu düşünüyormuÅŸ. Bu ÅŸarkının yazımı sırasında Rollo “inançsızlık” üzerine yazdıklarını fark etmiÅŸ ve grubun ismi de böylelikle ortaya çıkmış.
Â
|