Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > İlçeler > Fatih

Fatih`te Cumhuriyet Kutlamaları Renkli Geçti

Fatih`te Cumhuriyet Kutlamaları Renkli Geçti
Fatih Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet’in İstanbul’da ilan edilişini canlandırdı

05.11.2007 15:26

Puan : 0.0/5 (0 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Bildir.net 'e Ekle | Facebook'a Ekle | Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx

Fatih Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet’in İstanbul’da ilan edilişini canlandırdı. Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları tarafından gerçekleştirilen canlandırmadan önce konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşların Cumhuriyet Bayramını tebrik etti. İstanbul’da Cumhuriyet’in Fatih Belediyesi’nin balkonundan ilan edildiğini dile getiren Demir, “84 yıl önce bugün, 29 Ekim 1923 akşamı, İstanbul Komutanı Şükrü Naili Paşa içinde bulunduğumuz bu balkondan Cumhuriyetin kurulduğunu ilan etti. Halkın halk tarafından yönetildiği bir rejim olan Cumhuriyet 101 pare top atışıyla şehre duyuruldu” dedi.

Yaşanan zor günlerde, milli birlik ve beraberliğin devamı için öncelikle Türk Milleti`nin sağduyusuna ve demokrasiye olan inancına güvenilmesi gerektiğini belirten Demir, “Aziz Türk milleti üniter devletiyle, laik yapısıyla, çalışkanlığıyla ilelebet var olacaktır. Türk insanı, Cumhuriyeti kuranlara ve O`nu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır. Hepimize düşen öncelikli görev tek ulus, tek bayrak, tek vatan bilinciyle ülke bütünlüğünü her şeyin üstünde tutacağımızı kararlılıkla ortaya koymaktır. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine kavuşturmak için daha büyük emek ve mesai sarf edeceğiz.” diye konuştu.

Demir, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet idealini hayata geçiren tüm devlet büyüklerini rahmet ve minnetle andı.

Daha sonra Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları, bu tarihi olayı yaşattı. Cumhuriyet’in ilanı telgrafının gelmesinden sonra Şükrü Naili Paşa telgrafı önce Fatih’in ileri gelenlerine ardından da balkondan halka okudu. İstanbul Komutanı Şükrü Naili Paşa’yı Cem Kalkan, Cevdet Paşa’yı Benan Ülgen ve telgrafı getiren Teğmen Yahya’yı da Muaz Ete canlandırdı.

 



Yorum Yaz
 
Etiketler : » fatih » fatih belediyesi » fatih haber » cumhuriyet kutlaması

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Fatih
Fatih`de 24 Mahalle Kaldı
Küçükmustafapaşa`ya Sağlık Ocağı
Sulukule Yıkımı TBMM`ye Taşınıyor
Türk Musikisi Seminerleri
Yetim Destekleme Merkezi
İlçeler
Levent Kırca Ramazan Şenliklerindeydi
"Nimeti Çöpe Atmayalım"
Bahçelievler`de Çocuklara Özel Ramazan
Park Buluşmaları Leman Sam ile Bitti
Tarkan Bakırköy`deydi
Evlere İftar Yemeği
Pendik Belediyesi 1000 Öğrenciye Burs Verecek
Maltepe`de Çöp Ev
Bereket Konvoyu
"Göçmenlerin Entegrasyonu için Belediyeler Arası Diyalog"
İHH`den Kermes
Deniz Köşkler Sosyal Tesisleri Açıldı
Halitağa Çeşmesi`de Besmele Tartışması
Avcılar`da Ramazan Davulcusu Sınavı
Şişli`de 3 bin Kişilik İftar Çadırları Kurulacak
Slivriye Metro ve Havalimanı Geliyor
Altıyol Yenilendi
Ali Kocatepe Ustalara Saygının Konuğuydu.
212 İstanbul
Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER