Genel

Web Siteleri İçin Hızın Önemi

Google’ın, süratli internet sayfalarını sevmesinin ve arama sonuçlarında daha üst sıralara yerleştirerek ödüllendirmesinin sebebi, internet sitenizin ziyaretçilerinin bununla birlikte Google’ın da ziyaretçileri olmasıdır. Google popülerliğini korumak için organik olarak en iyi kullanıcı deneyimini taktim etmek talep eder. Bu kritere uyup Google’ın seçimlerinde en iyilerden olabilmeniz için de internet sitenizin 2 ila 3 saniye içerisinde yüklenmesi icap eder. Yüklenme süresinin üç saniyeden uzun sürdüğü durumlarda, ziyaretçilerin mühim bir kısmı siteyi terk etme eğilimindedir.

Hız, bilhassa bir ticari işleve hizmet eden siteler ve e-ticaret yöntemiyle ürün satan yahut hizmet elde eden işletmeler için tehlikeli sonuç öneme haizdir. Müşteriniz ve potansiyel müşterileriniz, internet sitenizde yeterince süratli gezinemediğinde ve içeriğin tam olarak yüklenmesi için uzun vakit beklemek zorunda kaldığında, vakit yitirmek istemeyecektir. Satın alan memnuniyeti, çevrimiçi başarı için mühim bir ön koşuldur.

Üstelik yavaş bir internet sayfası yalnızca çevrimiçi bir mağazanın kullanıcı deneyimini bozmakla kalmaz, bununla birlikte kaçırılan dönüşümler sebebiyle para ve prestij yitirilmesine da yol açar.

Düşük marketing masraflarına, arama sonuçlarındaki yüksek sıralamalara ve büyük satışlara sağlamış olduğu faydalar düşünüldüğünde, en iyi ve en süratli internet hosting hizmetini kura çekmek en büyük önceliğiniz olmalıdır. Bu aşamada dikkatinizi Windows ve Linux Hosting altyapılarında 2022 yeniliklerini duyuran Turhost’un 2022 yapılandırmalarına çekmek istiyoruz.

Bütün donanım altyapılarında en yeni teknolojileri sunmaya itina yayınlayan Turhost, yüksek performanslı hosting hizmetlerinde ülkemizdeki en kuvvetli oyuncular içinde içeriyor.

Turhost’un, hız ve emniyet odaklı 2022 yapılandırmaları; kuvvetli bilişim altyapılarına gereksinim duyan değişik ölçekteki işletmeler için fazlaca sayıda yenilik barındırıyor. Turhost’un 2022 Linux Hosting ve WordPress Hosting güçlendirmeleri:

  • Cloudlinux 8 Pro İşletim Sistemi
  • Imunify 360
  • Yeni Kurumsal Acronis Bulut Yedekleme hizmeti
  • Yeni cPanel yazılım lisanslamaları
  • LiteSpeed 6.0
  • MySQL 8.0 ve PHP 8.0 destekleri
  • Yeni Kurumsal NVMe Depolama altyapıları
  • Yeni 2. Nesil Xeon Gold R işlemcili donanım altyapıları
  • Yeni %100 Yedekli Bulut Kümeleme altyapısı benzer biçimde mühim yapılandırmaları yer ediniyor.

Turhost’un 2022 Windows Hosting güçlendirmelerinde ise;

  • Windows Server 2022
  • Microsoft IIS 10 Internet Sunucu
  • Microsoft .NET 4.8
  • Microsoft SQL Server 2019
  • Acronis Cloud Backup & Protect
  • Yeni 2. Nesil Xeon Gold R işlemcili donanım altyapıları devreye alınmış bulunuyor.

Saydığımız bu yüksek performans geliştirmeleri ve proaktif seyretme özellikli çoklu emniyet önlemlerine ayrıca Turhost’un bütün hosting paketleri için NVME SSD’yi bir seçenek değil, varsayılan bir hususiyet olarak sunması, kullandığı bütün yazılımların özgün olması ve 7/24 yardımcı sunan deneyimli uzman kadrosu; kalitenin rastlantı olmadığının kanıtı.

Uzman Görüşü

Bir internet sayfası için kullanılan hosting altyapısı, internet sitenizin hızında ve Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) sonuçlarında sanıldığından daha büyük paya haizdir.

Google’ın birincil liste faktörlerinden biri olarak duyurduğu site hızı; hosting, sunucu konumu, DNS araması, yönlendirme süresi, TLS bağlantısı, arzu süresi, ilk bayt süresi (TTFB), sayfa boyutu, CMS, Kod optimizasyonu, tema benzer biçimde fazlaca sayıda unsura bağlıdır. Sadece internet sitenizin hızını %75’ten fazla artırabilecek tek bileşen hosting’tir. Bu yüzden en yüksek hızlara ulaşmak için doğru hosting sağlayıcısını seçmeniz fazlaca şeyi değiştirir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top