|
İstanbul Ticaret Odasının (İTO) haftalık yayın organı İstanbul Ticaret Gazetesinin 50. kuruluş yılı nedeniyle üniversite öğrencileri arasında düzenlenen makale yarışması sonuçlandı.
"2023`te nasıl bir dünya, nasıl bir Avrupa ve nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?" konulu yarışmanın ödül töreninde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye`de ekonomi basınının öncülerinden olan İstanbul Ticaret Gazetesinin 30 bini aşan tirajı ve yenilenen içeriğiyle geniş kitlelere ulaştığını söyledi.
Yalçıntaş, İTO`nun Türkiye`nin en erken dışa açılan kurumlarından biri olduğunu ve kurulduğu günden bu yana bir çok ilke imza attığını dile getirerek, "Vizyonumuz Cumhuriyet`in 100. yaşını kutlayacağımız 2023 yılında Türkiye`nin kendi coğrafyasında bölgesel bir güç, dünya ekonomisi içinde ise küresel bir aktör olmasıdır. Vizyonumuz, tarih boyunca medeniyetler barışının anahtarını elinde bulunduran İstanbul`un dünyanın sayılı "kültür, finans ve ticaret" merkezlerinden biri olmasıdır" diye konuştu.
Bu noktada gazetenin 50. yılını kutlarken, geçmişteki birikimi gelecekteki fırsatlarla birleştirecek en önemli gücün gençler olduğunu düşündüklerini ifade eden Yalçıntaş, sonuç olarak bu misyonlarına uygun olarak bir makale yarışması düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirtti.
Yalçıntaş, yarışmada üniversite öğrencilerine "Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü olan 2023`te nasıl bir Avrupa ve nasıl bir dünya hayal ediyorsunuz? 2023 yılında ekonomik hedeflerine ulaşmış, dünyanın politik dengesinde rol sahibi bir Türkiye hayali nasıl gerçekleşebilir? Sizin çözüm önerileriniz nelerdir?" sorularını yönelttiklerini aktardı.
Yarışmada 20 bin YTL`lik altın ödülü, İstanbul Üniversitesinden Cemil Hakan Korkmaz, "Uygarlıklar Çatışmasına Türkiye`den Cevap Vermek" başlıklı makalesiyle, 10 bin YTL`lik gümüş ödülü İstanbul Ticaret Üniversitesinden Pelin Arslan, "21. Yüzyıl Türkiye`nin Yüzyılı Olabilir Mi?" başlıklı makalesiyle, 5 bin YTL`lik bronz ödülü Çağ Üniversitesinden Ömer Faruk Terzioğlu, "2023 ve Ticaret" başlıklı makalesiyle kazandı.
Yarışmada, ilk 3`e giren makalelerin sahipleri, çeklerini Murat Yalçıntaş`tan aldı.
|