Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > Güncel > Politika

"Kadir Topbaş Daha Ne Kadar Makamında Oturacak?"

"Kadir Topbaş Daha Ne Kadar Makamında Oturacak?"
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a, "Maytap, havai fişek gibi maddelerin kullanıldığı kaçak ve ruhsatsız iş yerlerine ilişkin dosyayı rafa kaldıran Kadir Topbaş, daha ne kadar makamında oturacaktır?" diye sordu.

01.02.2008 15:25

Puan : 4.4/5 (9 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Bildir.net 'e Ekle | Facebook'a Ekle | Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a, "Maytap, havai fişek gibi maddelerin kullanıldığı kaçak ve ruhsatsız iş yerlerine ilişkin dosyayı rafa kaldıran Kadir Topbaş, daha ne kadar makamında oturacaktır?" diye sordu.

Sevigen, Başbakan Erdoğan`ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 21 kişinin ölümüne neden olan İstanbul`daki patlamayı "toplu cinayet" olarak nitelendirdi.

Çevredeki esnafın, kaçak çalıştırılan atölyeler bulunduğuna ilişkin defalarca belediyeye şikayet etmelerine rağmen, belediyelerin neden denetimlerini sürdürmediklerini öğrenmek isteyen Sevigen, "Zeytinburnu Belediye Başkanının `Mühürledik, savcılığa şikayet ettik` demiş olması görevini yapmış olması anlamına mı geliyor? Oysaki belediyenin görevi, böyle tehlikeli iş yerleri varsa denetleyip, mühürleyip, tahliye etmek değil midir?" sorusunu yöneltti.

-"...DAHA KAÇ TANE BÖYLE BOMBA VAR"-

"İstanbul`un altında daha kaç tane böyle bomba var?" diye soran Mehmet Sevigen, bundan sonraki denetimlerin sıklaştırılması ve insanların canını almaması için önlem alınıp alınmayacağını sordu.
CHP`li Sevigen, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Patlayıcı maddelerin bir yerden, bir yere götürülmesi emniyetin iznine tabi olduğundan bu maddelerin buraya nakli nasıl sağlandı? Daha önce Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan önerge ile kaçak, ruhsatsız maytap, havai fişek gibi yanıcı, patlayıcı maddelerin kullanıldığı iş yerlerinin araştırılıp, kapatılmasını içeren dosyayı rafa kaldıran Kadir Topbaş daha ne kadar makamında oturacak?

Patlamanın meydana geldiği bölgede gerek iş yeri ve gerekse park halindeki araçların zarar ve ziyanlarını ne zaman tespit ettirip, bunları karşılayacaksınız? İhmal yüzünden yaşanan bu olay nedeniyle yaşamını yitirenlerin ailelerine ölüm tazminatı ödemeyi düşünüyor musunuz? Sayın Başbakan, `Sorun yok` diyorsunuz, ihmal kaç vatandaşımızın canına mal olunca sizin için sorun olacaktır?"



Yorum Yaz
 
Etiketler : » chp » zeytinburnu patlama » havai fişek » havai fişek atölyesi » zeytinburnu facia » tayyip erdoğan » istanbul » ibb » istanbul haber » sevigen » mehmet sevigen » soru önergesi » kadir topbaş

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Politika
İP`den Ergenekon Protestosu
Büyükanıt İstanbul`dan Uyardı
Kadıköyde Barış Mitingi
Eski Başkan Gürtuna`dan AKP Eleştirisi
CHP`den Yeni Halk Evleri Projesi
Güncel
KEY Ödemeleri Duyuru Sİtesi
Doğalgaz Kazılarına Denetim Geldi
Özyeğin Üniversitesi`nde Mezuniyet Sonrası Ödeme İmkanı
Muhtar Kent Coca Cola`nın Zirvesi
Boğazda Tehlike !
Elektrik Zammına İptal Davası
Kadıköy`de Yarın Kapanacak Yollar
İDMMİB`in Yeni Başkanı Belli Oldu
Ceva Lojistik Balkanlar Bölge Merkeziniİstanbul Yaptı
Anadolu Yakasında Elektrik Kesintisi
7,7` lik Depreme Dayanamayacak Semtler
İl Çeyrekte Büyüme Hızı 6,6
KPSS Bugün
Dekolteli Balıkçıya Hapis Cezası !
Eminönü`nde Taklit Operasyonu
20. Kristal Elma Ödülleri
Galata ve Atatürk Köprüleri Trafiğe Kapatılacak
Haziranın En Sıcak Günü
İP`den Ergenekon Protestosu
İstanbul İlk 5’e Girecek
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER