Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > Güncel > Adliye & Polis

Kalpazan Operasyonu

Kalpazan Operasyonu
İstanbul`da sahte para basarak, taksi sürücüleri aracılığıyla bunları piyasaya sürdükleri iddia edilen 5 kişi yakalandı.

15.05.2008 16:13

Puan : 0.0/5 (0 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Bildir.net 'e Ekle | Facebook'a Ekle | Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, bazı kişilerin hazırladıkları sahte paraları taksi şoförleri vasıtasıyla piyasaya sürdüklerinin belirlenmesi üzerine önceki gün Şişli, Gaziosmanpaşa ve Eyüp`te operasyon gerçekleştirildi.
    
Operasyonda, 5 kişi gözaltına alınırken, 483 adet sahte 20 YTL, 497 adet sahte 5 YTL`lik banknotlar, sahte banknot basımında kullanılan ve sahte banknotlar ile aynı seri numaralı oldukları görülen 6 adet orijinal 5 YTL, 2 adet 20 YTL, 1 adet 50 YTL ile sahte paraların basıldığı 3 adet renkli tarayıcı ve yazıcı cihaz ele geçirildi.
    
Polis yetkilileri, şüpheliler arasında yer alan ve sahte paraları Gaziosmanpaşa`da bastığı ileri sürülen M.A`nın, benzer suçtan emniyette 2 ayrı kaydının bulunduğunu ifade ettiler. Diğer kişilerden H.M`nin taksi sahibi, İ.S., H.K. ve İ.A`nın da taksi sürücüsü olduğunu kaydeden yetkililer, yakalanan bu kişilerin adliyeye sevk edildiğini belirttiler.
    
 
SAHTE PARANIN PİYASAYA SÜRÜLME YÖNTEMİ    
    
Son zamanlarda, bu şekilde piyasaya sahte para sürülmesi olayına ilişkin şikayetlerin arttığını belirten yetkililer, bu konuda 10-15 kadar şikayet bulunduğunu kaydetti.
    
Şüpheli taksi sürücülerinin, müşterinin verdiği parayı el çabukluğu sayesinde sahtesi ile değiştirip, "bu para sahte" diyerek müşteriye geri verdiği, müşterinin ön koltukla oturması ve parayı değiştirecek zamanın olmaması halinde de para üstü olarak sahte banknot verdikleri dile getirildi.
    
Şüphelilerin, dikkat çekmemek için özellikle 5 YTL gibi küçük banknotları tercih ettikleri belirtildi.
    
Yetkililer, gerçek banknotları sahtesinden ayırmaya yarayan, bütünleşik görüntü, renk değiştiren mürekkep, emniyet şeridi ve kabartma baskı gibi birçok güvenlik özelliği bulunduğunu hatırlatarak, vatandaşların dikkatli olmasını istediler.



Yorum Yaz
 
Etiketler : » sahte para » kalpazan » kalpazan operasyonu » sahte para yakalandı » taksiciler » sahte paralar » istanbul haber » polis

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Adliye & Polis
Dekolteli Balıkçıya Hapis Cezası !
Eminönü`nde Taklit Operasyonu
Banker Kastelli İntihar Etti
Robin Hood Şişli`de Yakalandı
5 Ayda 20 Milyon Korsan Cd Yakalandı
Güncel
KEY Ödemeleri Duyuru Sİtesi
Doğalgaz Kazılarına Denetim Geldi
Özyeğin Üniversitesi`nde Mezuniyet Sonrası Ödeme İmkanı
Muhtar Kent Coca Cola`nın Zirvesi
Boğazda Tehlike !
Elektrik Zammına İptal Davası
Kadıköy`de Yarın Kapanacak Yollar
İDMMİB`in Yeni Başkanı Belli Oldu
Ceva Lojistik Balkanlar Bölge Merkeziniİstanbul Yaptı
Anadolu Yakasında Elektrik Kesintisi
7,7` lik Depreme Dayanamayacak Semtler
İl Çeyrekte Büyüme Hızı 6,6
KPSS Bugün
Dekolteli Balıkçıya Hapis Cezası !
Eminönü`nde Taklit Operasyonu
20. Kristal Elma Ödülleri
Galata ve Atatürk Köprüleri Trafiğe Kapatılacak
Haziranın En Sıcak Günü
İP`den Ergenekon Protestosu
İstanbul İlk 5’e Girecek
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER