En büyük konut üreticilerinden Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ, yeni bir yaşam merkezi kuruyor. Projeden elde edilecek gelirle Zeytinburnu-Kabataş tramvayının Cevizlibağ sonrası yeraltına alınacak. İstimlak bedeli olmaması halinde 80 milyon YTL’ye mal olacak projenin tamamlanmasıyla Zeytinburnu’nda trafik rahat bir nefes alacak.
Proje kapsamında, Topkapı’daki yaklaşık bin konutluk Merkez Evleri projesinin 2. etabında yer alan 481 daire, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katılımıyla İBB binasında düzenlenen törenle satışa sunuldu. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da hazır bulundu.
Ulaşım kolaylığı, standart üstü malzeme kalitesi, çağdaş mimari yaklaşımı, insanı temelli anlayışı ile herkese, yüzde 1.19 faiz ve 120 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Yoğun talep sebebiyle konutlar kura çekimiyle sahiplerini bulacak. 24 ayda tamamlanması planlanan projenin ilk etabını oluşturan 322 daire, Eylül 2006`da satışa sunulmuş, büyük ilgi görerek iki günde sahiplerini bulmuştu.
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ’ın lüks konutlardan elde ettiği karı dar gelirlilere ev yapmak için kullandığını söyleyerek, “KİPTAŞ marifetiyle İstanbulluları çok uygun fiyatlara ve çok uzun vadelerle konut sahibi yapıyoruz. KİPTAŞ benim dönemime kadar 19 bin 800 konut yapmıştı. Son 3.5 yılda 18 bin konut yaptık. Bu yıl itibariyle başlayacağımız konut sayısı da 20 bin konut. KİPTAŞ İstanbul’da gerçek anlamda bir marka oldu. Kalitesi ve güvenilirliği tartışılmıyor. Amacımız KİPTAŞ’ın dönemimizde 50 bin civarında konut üretmesi. Bu konutların çoğunluğu dar gelirlilere yönelik sosyal konutlar olacak. TOKİ’nin de İstanbul’da 40 bin civarında konut hamlesi var. Her iki taraftan İstanbul’un konut ihtiyacını karşılıyoruz” diye konuştu.
Amaçlarının deprem riski altındaki İstanbul’u kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu belirten Kadir Topbaş, şunları söyledi: “Yaptığımız düzgün kavşaklar, yol düzenlemeleri ve kentteki erişim imkanlarıyla artık bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık haline geliyor. Bundan sonra bizim ağırlıklı hedefimiz, deprem riski olan İstanbul’u KİPTAŞ marifetiyle yenilemek. İlk etapta Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor, yakında dönüşüm başlayacak. Vatandaşları oturdukları alanda, ama daha güvenli ve modern konutlarda istihdam edeceğiz. Bu modeli İstanbul’un birçok bölgesine de yayıyoruz. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak konut yaparken çok büyük paralar kazanmak gibi bir derdimiz yok. KİPTAŞ dar ve orta gelirlilere yönelik olarak Türk sivil mimarisinin özelliklerini taşıyacak konutlar da inşa edecek. Yurtdışında Rusya Moskova, Makedonya Üsküp ve Suriye gibi ülkelerde işler yapan şirketimizi uluslararası bir marka haline getirerek halka açmak istiyoruz.”
Zeytinburnu-Kabataş Tramvayı Cevizlibağ’da Yeraltına Alınacak…
Merkez Evleri’nden elde edilecek karla Kabataş-Zeytinburnu Tramvayı’nın Cevizlibağ’dan
sonra yeraltına alınacağını da açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bölgede sorun oluşturan tramvayın yeraltına alınmasıyla trafiğin rahatlayacağını ve bölgenin ekonomik değerinin artacağını söyledi. Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu hat çözülmesi gereken çok önemli bir sorun. Eğer istimlakler çıkmazsa hattın yeraltına alınmasının maliyetinin takriben 80 milyon YTL civarında olmasını tahmin ediyoruz. Cevizlibağ-Zeytinburnu arasında trafik sıkıştığı an tramvayın sistemi bozuluyor. Kabataş’a gidecek tramvayları da hızlı hareket ettiremiyoruz. İşin proje çalışmalarını istedik, hazırlıklar yapılıyor. Değerlendirme yapılacak ve Esenler’de olduğu gibi kazı sırasında etkilenen yapılar olduğu taktirde, KİPTAŞ’ın konutlarından takasla bu sorunu çözeceğiz. Çalışma başladığı zaman tramvay seferlerinde aksamalar olmaması için de önlemler alacağız ve yine aynı nedenle çalışmaları en hızlı şekilde bitireceğiz.”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Zeytinburnu tramvayının yer altına alınması ile Türkiye’nin tekstil merkezinin rahat bir nefes alacağını aktardı. Bölgede yüzlerce tekstil şirketinin bulunduğunu ve buradan yurtiçine ve yurtdışına ihracatın gerçekleştirildiğini söyleyen Aydın, “Türkiye’nin her yerinden günde bine yakın kamyon ya da kamyonet bu merkeze mal indiriyor veya buradan mal alıyor. Dolayısıyla burada trafik anlamında ciddi sıkıntı yaşanıyor. Özellikle akşam saatlerinde kamyonlarla tramvay iç içe hareket etmek zorunda kalıyor. Bu da mal ve can güvenliği konusuna büyük tehlike yaratıyor. Söz konusu projenin tamamlanması ile buradaki tehlikeli durum da ortadan kaldırılmış olacak” diye konuştu. Aydın, ayrıca Topkapı Merkez Evleri’nin Zeytinburnu’na ciddi bir prestij kazandıracağını da sözlerine ekledi.
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da gerek ulaşım kolaylığı açısından gerekse de alışveriş mağazaları, yüzme havuzu, spor alanları, park ve bahçeleri, çağdaş mimari yaklaşımı ile kentte yeni bir cazibe merkezi olacak projenin ikinci etabının da ilki kadar ilgi görmesini beklediklerini söyledi. Topkapı Merkez Evleri’nin her şeyden önce standart üstü bir yaşam merkezi olarak planladıklarını ifade eden İsmet Yıldırım, “İstanbul`un merkezinde huzurlu ve sorunsuz bir yaşam için en küçük ayrıntılar üzerinde bile titizlikle duruldu. Yapı teknolojisinin bugün kullandığı en modern imkanlar evlerin konforlu bir yuvaya dönüşmesi için özellikle tercih edildi” dedi.
Topkapı Merkez Evleri’nde yaşamak isteyenlere 1+1, 1+2, 1+3, 1+4 gibi dört ayrı seçenek sunuluyor. Yaşayanların huzurlu olması için her şeyin düşünüldüğü sitede, 24 saat izleme ve denetleme yapabilen kamera kontrollü güvenlik sistemi mevcut. Daire giriş kapıları alarmlı. Yine daire içinde duman, ısı, gaz sensörlü güvenlik sistemi ve su baskınlarına karşı sensörlü güvenlik sistemi var. Site içinde ve çevresinde sesli -renkli görüntülü haberleşme ve kontrol sistemi mevcut. Projede daireler 83 metrekare, 131 metrekare, 175 metrekare ve 212 metrekare olarak değişiyor. Bunlardan 83 metrekare olanı 1+1 tipinde ve 212 bin 868 YTL birim fiyatla satışa sunuluyor. 120 ay vade imkanı olan bu dairelerin taksitleri 2 bin 394 YTL. En yüksek fiyatla satışa sunulan 212 metrekare daireler 4+1 tipinde. Bu daireler ise 568 bin 440 YTL birim fiyattan, 120 ay vadeli, 6 bin 423 YTL taksitle satışa sunuluyor.