Haber 34 - İstanbul Haberleri - İstanbul Yaşam
Anasayfa Güncel Spor Kültür&Sanat Yaşam İlçeler Etkinlik Mekan
 
İstanbul > Güncel > Adliye & Polis

Rulet Operasyonu

Rulet Operasyonu
"Çıkar amaçlı bir suç örgütü"ne yönelik çeşitli illerde düzenlenen "Rulet" adlı operasyon kapsamında haklarında dava açılan Yaşar Öz ve manken Tuğba Özay`ın da aralarında bulunduğu 51 sanığın yargılanmasına 1 Mayısta başlanacak.

29.04.2008 12:25

Puan : 0.0/5 (0 kere puan verildi)

Sayfayı Yazdır | Bildir.net 'e Ekle | Facebook'a Ekle | Technorati | Digg | Delicious | Google | Yahoo | Stample Upon | Reddit | Mixx
Beşiktaş`taki İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülecek davada, "Susurluk Davası" hükümlüsü Yaşar Öz ile müşteki-sanık Tuğba Özay`ın da aralarında yer aldığı 51 sanık yargılanacak.
    
Davanın iddianamesinde, Yaşar Öz`ün, "suç işlemek için örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "yağmaya teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak", "hakaret", "yağmaya azmettirmek", "kumar oynatmak", "kasten adam yaralamak", "kasten adam öldürmeye teşebbüse azmettirmek", "resmi belgede sahtecilik", "şantaj" ve "Ateşli Silahlar Kanunu`na muhalefet etmek" suçlarından 145-264,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
    
Tuğba Özay`a, "suç işlemek için kurulan örgüte yardım etmek" ve "tehdide azmettirmek" suçlarından 3,5-9,5 yıl arasında hapis verilmesi öngörülen iddianamede, Özay hakkında, ayrıca cezasının infazından sonra denetimli serbestlik ilkesinin uygulanması talep ediliyor.
    
İddianamede, Abdülkadir Akın Büyükoğlu`nun "kasten silahla adam yaralamaya azmettirmek", "tehdide ve mala zarar vermeye azmettirmek", "tehdit", "hakaret" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 8 yıl 7 aydan 29 yıla kadar hapisle cezalandırılması; Yaşar Öz`ün sevgilisi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Bengü Karagözler`in ise "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak", "kumar oynatmak", "nitelikli yağma", "kasten yaralamaya azmettirmek" ve "tehdide azmettirmek" suçlarından 39,5 yıldan 82,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
    
İddianamede diğer 47 sanığın da "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak ve yardım etmek", "yağma", "adam yaralamak" gibi suçlardan 1,5 yıldan az olmamak üzere çeşitli hapisle cezalandırılması isteniyor.


Yorum Yaz
 
Etiketler : » rulet » rulet operasyonu » tuğba özay » özay » yaşar öz » polis » beşiktaş » operasyon » mahkeme » dava » tuğba

 ADnet Reklamları  
Siz de reklam verin  
Adliye & Polis
Dekolteli Balıkçıya Hapis Cezası !
Eminönü`nde Taklit Operasyonu
Banker Kastelli İntihar Etti
Robin Hood Şişli`de Yakalandı
5 Ayda 20 Milyon Korsan Cd Yakalandı
Güncel
KEY Ödemeleri Duyuru Sİtesi
Doğalgaz Kazılarına Denetim Geldi
Özyeğin Üniversitesi`nde Mezuniyet Sonrası Ödeme İmkanı
Muhtar Kent Coca Cola`nın Zirvesi
Boğazda Tehlike !
Elektrik Zammına İptal Davası
Kadıköy`de Yarın Kapanacak Yollar
İDMMİB`in Yeni Başkanı Belli Oldu
Ceva Lojistik Balkanlar Bölge Merkeziniİstanbul Yaptı
Anadolu Yakasında Elektrik Kesintisi
7,7` lik Depreme Dayanamayacak Semtler
İl Çeyrekte Büyüme Hızı 6,6
KPSS Bugün
Dekolteli Balıkçıya Hapis Cezası !
Eminönü`nde Taklit Operasyonu
20. Kristal Elma Ödülleri
Galata ve Atatürk Köprüleri Trafiğe Kapatılacak
Haziranın En Sıcak Günü
İP`den Ergenekon Protestosu
İstanbul İlk 5’e Girecek
İstanbul Canlı Kamera - İstanbul Haritası - İstanbul Namaz Vakitleri - İstanbul Firmaları - İstanbul Nöbetçi Eczaneler
Site Haritası - Yeniler - En Çok Okunanlar - En Çok Puan Alanlar
RSS - Technorati Favorilerime Ekle

Anadolu Ajansı
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir.
Tüm hakları saklıdır. © 2007
Yazılım ve İçerik EJDER