RESFEST’in 27-28-29-30 Mart tarihleri arasında İstanbul’daki gösterimi festivalin ana sponsorluğunu da üstlenen, Türkiye’nin ilk deneyimsel pazarlama merkezi olan Doğuş OtoMotion İstanbul’da gerçekleşecek. Ayrıca Doğuş OtoMotion İstanbul, 27 Mart’taki açılış kokteyli, 28 Mart açılış partisi ve 30 Mart’taki kapanış partisine de ev sahipliği yapacak. RESFEST’in, film ve etkinlik sayısını arttırmasına, gösterimlerini HD sistemde yapmasına olanak sağlayan Doğuş OtoMotion İstanbul, aynı zamanda ilk kez bir sergi alanı oluşturulmasına imkan vererek festivalin yenilikçi anlayışını da güçlendirdi.
İstanbul’da gerçekleşecek festivalde 55 YTL karşılığında alınacak RESPASS ile izleyicilere özel imkanlar sağlanacak. Ayrıca RESSPASS ile festival kapsamında tüm söyleşi, panel, seminer, sergi gibi yan etkinliklere ve düzenlenecek parti ve kokteyllere de katılınabilir. Bunun yanında, film gösterimleri için tek biletler öğrenci 7 YTL, tam 10 YTL; 4 gün boyunca ilk seans biletleri özel bir indirimle herkese 5 YTL olacak. Ayrıca festival boyunca ulaşımda kolaylık sağlanması amacıyla Power Center’da bulunan Doğuş OtoMotion İstanbul’a dört gün süreyle metro 4. Levent durağından ücretsiz ring servisler kaldırılacak. Özel arabasıyla gelmek isteyenler ise Maslak Doğuş Power Center’ın ücretsiz otoparkından yararlanabilecek.
PROGRAM NOTLARI
Festival programında bu sene ilk kez yer alan ve dünyanın dört bir yanındaki RESFEST ekiplerince bir araya getirilen GLOBAL RESMIX adlı bölümdeki beş gösterimde “Kore’den, Kanada’dan, Hollanda’dan, Brezilya ve Singapur’dan Seçmeler” yer alacak. ArtFutura, Signes de Nuit ve Betting on Shorts gibi festivallerle ortak çalışmalar sonucu bir araya getirilen ve festivalin yapıtaşlarından olan uluslararası KISALAR bölümüne dahil olan dört gösterim (“Art of the Future”, “Out of the Box”, “Brand New Grounds”, “Five by Five”), birçok önemli festivalden ödül almış, canlı aksiyon, animasyon, hareketli grafik ve belgesel formatlarında yapımlara ev sahipliği yapacak. Bu senenin TASARIM FİLMLERİ bölümündeki “Best of By Design” adlı gösterim, 2001’den bu kategoride yer almış olan en iyi ‘motion graphics’ ve ‘broadcast design’ örneklerini içeriyor.
Goethe-Institut katkılarıyla Uluslararası Kısa Film Festivali Oberhausen’ın geçmiş programlarında yer almış olan ödüllü deneysel Alman müzik videolarından oluşturulan “Saving Pop Culture” adlı seçkinin 2003- 2007 yıllarına ait ikinci serisi, RESFEST 2008 kapsamında MÜZİK VİDEOLARI kategorisinde izleyicilere sunulacak. Bu senenin RETROSPEKTİF bölümünde uluslararası reklam ve müzik video dünyasını yönlendiren ve başarılarıyla adından söz ettiren Los Angeles merkezli prodüksiyon şirketi The Directors Bureau (TDB) ve Roman Coppola’nın şimdiye dek en iyi çalışmalarından örnekler yer alıyor.
Bu seneki SÖYLEŞİLER bölümünde, Kısalar yönetmenlerinden Tim Fisher, Jed Carter (MK12) ve Adam Bizanski ile önceki filmlerinden seçmeler gösterecekleri ve festivaldeki filmlerinin yapım aşamalarını anlatarak seyircilerin sorularını yanıtlayacakları birer söyleşi düzenlenecek. PANELLER bölümünde yer alacak “Inside Music Videos” kapsamında, “Türkiye’den Tasarım ve Müzik Videoları” ardından, bu gösterimde yer alan yönetmenler ve sektörden konuklarla, dünyada ve Türkiye’de müzik video yapımı üzerine; “Betting on Shorts” kapsamında ise RESFEST’in NOMAD katkılarıyla içerik partnerliği yaptığı aynı isimdeki uluslararası kısa film yarışmasının küratörleriyle, bu seçkideki yapımlar üzerine konuşulacak.
SEMİNERLER bölümünde, 1000 Volt ekibi, festival kapsamında geçen sene yer alan seminerlerinin ikinci bölümünü sunarak, aşama aşama 3D animasyon ve seslendirme uygulamalarını anlatmaya devam edecek. Digital Film Academy (DFA) tarafından verilecek seminerlerde ise dijital film yapımı, görsel efekt ve animasyon, TV ve sinema yazarlığı ile oyunculuk hakkında bilgi verilecek; DFA’nın festivale kadar düzenlemeyi planladığı “2-sayfa" ballıklı senaryo yarışmasında birinci olacak senaryo, DFA ekip ve ekipmanlarınca filme alınacak ve seminerde DFA öğrencilerinin diğer örnek yapımları ile birlikte RESFEST izleyicilerine sunulacak.

Türkiye’den Sinekkavanozu, Mülayim Taaruz ve Courier Video Organizasyonu, yurtdışından Lab. Preparat gibi ekiplerin işbirliğiyle festival kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenecek SERGİLER bölümünde, video gösterimleri ve bir illüstrasyon galerisi yer alacak. “NOKIA Mobil Sinema” kapsamında ise izleyiciler, Nokia Nseries telefonlarından yerli ve yabancı yönetmenlerin filmleri ile Nokiasupersound 07 yarışması finalistlerinin videolarını izleyebilecekler.
PARTİLER
28 Mart Cuma gecesi Kısalar gösterimi sonrasında Doğuş OtoMotion İstanbul`da geçekleştirilecek İstanbul Açılış Partisi’ne konuk sanatçı ve yönetmenler katılacak, Hakan Tamar ve Radyo Eksek DJ’lerinden İpek Arıbaş ve Güven Yıldız eşlik edecek. 30 Mart gecesi düzenlenecek İstanbul Kapanış Partisi’nde de harunizer setinin başında olacak. Festivalin bu seneki ilk günü 19 Mart’ta Eskişehir film gösterimleriyle eş zamanlı olarak İstanbul’da düzenlenecek RESFEST Kick Off Party’de, Bant Dergisi’nin, en kıdemli ve popüler RESFEST programlarından seçtiği enfes müzik videolarını, Barış Gürsel aka Automata, Evren Yantaç ve Mehmet Yaranona’dan oluşan Supermata projesinin (supermata.org) AV setleri eşliğinde izleyeceğiz parti açılış ve kapanışında Bant DJ’leri kabinin arkasında olacak. Aynı ekip 21 Mart gecesi 6:45 Cafe’de düzenlenecek Eskişehir Kapanış Partisi’nde yer alacak; 11 Nisan gecesi The Pub’da yapılacak İzmir Açılış Partisi’ne de Tan Tunçağ ve Koray T, DJ setleriyle eşlik edecek.
BİLETLER
İstanbul biletleri Biletix’ten ve festival sırasında etkinlik mekanlarından, Eskişehir ve İzmir biletleri de etkinlik mekanlarından alınabilecek.
Bilet detayları ve tüm etkinlik zamanlarını kapsayacak festival programı, festival web sitesinde yer alacak: http://www.resfest.com.tr
Resfest Program
19 MART ÇARŞAMBA
21:00 Babylon`da Kick Off Party
27 MART PERŞEMBE
17:00 Global Resmix: KORE`DEN SEÇMELER 1
18:00 Açılış Kokteyli
19:00 Retrospektif: ROMAN COPPOLA
21:00 Müzik Videoları: Saving Pop Culture
28 MART CUMA
15:00 Seminer: DIGITAL FILM ACADEMY
17:00 Global Resmix: BREZİLYA & SİNGAPUR`DAN SEÇMELER
19:00 Resmix TR: TÜRKİYE`DEN KISALAR
20:00 Kokteyl
21:00 Kısalar: ART OF THE FUTURE
22:00 Açılış Partisi
29 MART CUMARTESİ
10:00 Seminer: 1000 VOLT
13:00 Global Resmix: KORE`DEN SEÇMELER 2
15:00 Tasarım Filmleri: BEST OF BY DESIGN
17:00 Kısalar: OUT OF THE BOX & Söyleşi: MK12
19:00 Kokteyl
20:00 Kısalar: BRAND NEW GROUNDS & Panel: BETTING ON SHORTS
22:00 Global Resmix: KANADA`DAN SEÇMELER
30 MART PAZAR
11:00 Seminer: DIGITAL FILM ACADEMY
13:00 Global Resmix: HOLLANDA`DAN SEÇMELER
15:00 Kısalar: FIVE BY FIVE & Söyleşi: ADAM BIZANSKI
17:00 Retrospektif: THE DIRECTORS BUREAU
18:00 Kokteyl
19:00 Resmix TR: TÜRKİYE`DEN TASARIM VE MÜZİK VİDEOLARI & Panel: INSIDE MUSIC VIDEOS
21:00 Kapanış Partisi