Dünya

AP Başkanı Metsola’dan yeni NATO çağrısı: Güvenlik altyapısını güçlendirmeliyiz

Avrupa Parlamentosu Lideri Roberta Metsola, Moldova’nın başşehri Kişinev’de düzenlenen bir basın toplantısında konuştu. Roberta Metsola, Avrupa …

Avrupa Parlamentosu Lideri Roberta Metsola, Moldova‘nın başşehri Kişinev’de düzenlenen bir basın toplantısında konuştu.

Roberta Metsola, Avrupa Parlamentosu‘nun Moldova üzere küçük ülkelere yardımcı olmak gayesiyle “NATO’yu tamamlayacak istikrarlı bir güvenlik ve savunma ittifakı” oluşturulmasını gerekli gördüğünü söyledi.

Metsola, “Güvenlik altyapısını güçlendirmemiz gerekiyor. Avrupa Parlamentosu çok net bir tutum sergiledi: NATO’yu tamamlayacak ve Moldova üzere ülkelere öteki mümkün önemli olayları önlemede yardımcı olacak istikrarlı bir güvenlik ve savunma ittifakı oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Metsola, Avrupalı yetkililerin Moldova’nın karşılaştığı olaydan haberdar olduğunu ve bunu bir uyandırma daveti olarak gördüğünü söyledi.

NE OLMUŞTU?

Daha evvel Moldova İçişleri Bakanlığı basın servisi, Ukrayna hava savunma sistemi tarafından düşürülen bir füzenin Pazartesi günü ülkenin kuzeyinde yer alan Moldova’nın Naslavcea köyünün eteklerine düştüğünü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını lakin birkaç konutun camlarının kırıldığını açıkladı.

Ülkedeki Komünistler ve Sosyalistler bloğu, savunma bakanının parlamento genel şurasında dinlenmesini önerdi, lakin bu teşebbüs desteklenmedi. Moldova savcılığı ülkenin hava alanının ihlali nedeniyle bir ceza davası açtı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top