Teknoloji

Çin’in kargo uzay aracı Tianzhou-5 fırlatılmaya hazır

Tianzhou-5’in fırlatılışı, bu yıl Xichang Uydu Fırlatma Merkezi’nin 200’üncü, Wenchang Uzay Aracı Fırlatma Alanı için ise bu yılın son fırlatma …

Tianzhou-5’in fırlatılışı, bu yıl Xichang Uydu Fırlatma Merkezi’nin 200’üncü, Wenchang Uzay Aracı Fırlatma Alanı için ise bu yılın son fırlatma vazifesi olacak.

TÜM SİSTEMLER YETERLİ DURUMDA

Fırlatma Alanı, kargo uzay aracına yakıt ikmali ve uzay aracı ile Uzun Yürüyüş-7 Y6 taşıyıcı roketinin kombinasyonunun fırlatma alanına aktarılması da dahil olmak üzere ilgili tüm sistemleri kapsayan fırlatma için son hazırlık ve provaları yürüttü. Tüm sistemler güzel durumda ve fırlatma merkezi rokete yakıt doldurmaya hazırlanıyor.

Xichang Uydu Fırlatma Merkezi Baş Mühendisi Zhong Wen’an, fırlatmadan evvel en kapsamlı provayı tamamladıklarını, bunun da son ortak prova olduğunu söyledi. Zhong, “Ekipman ve tesisler yeterli durumda ve fırlatma günündeki hava varsayımı elverişli” dedi.

Tianzhou-5 kargo uzay aracı ile Uzun Yürüyüş-7 Y6 taşıyıcı roketinin kombinasyonu fırlatma alanına Çarşamba günü nakledilmişti. Çin, uzay laboratuvarı modülü Mengtian’ı 31 Ekim’de fırlatarak, uzay istasyonu Tiangong’un inşaatını son etaba getirmişti.

Çin, yörüngedeki uzay istasyonunun inşaatını bu yıl sonuna kadar tamamlamadan evvel Tianzhou-5 kargo uzay aracı ve mürettebatlı Shenzhou-15 uzay aracının fırlatılması ile Shenzhou-14 mürettebatının Dünya’ya geri getirilmesi dahil olmak üzere üç misyon daha gerçekleştirecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top