Ekonomi

Elektrik Abone No Nasıl Öğrenilir?

Elektrik abone numarası olmadan elektrik faturanızı sorgulatamaz ya da fatura ile ilgili internet üzerinden bir işlem yapamazsınız. Abone numarasını fatura ile öğrenebileceğiniz gibi internet üzerinden de kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden online elektrik faturasına ait işlemler de abone numarası ile yapılır. Abone numarası her abone için farklıdır. Aboneliğinizle ilgili işlemleri yapabilmek için bu numarayı kullanmanız gerekir. Abone numarası müşteri numarası olarak da isimlendirilir.

Abone Numarası ile Hangi İşlemler Yapılır?

Abone numarasıyla elektrik işlemlerinizin borcunu sorgulatabilir, faturasını ödeyebilirsiniz. İnternet üzerinden elektrik faturanızı sorgulamak istediğiniz zaman ilk önce size abone numarası sorulur. Abone numarasının bilinmesi işlemlerinizin yapılmasını kolaylaştırır. İnternetten fatura sorgularken ya da ödeme talimatı verirken sizden mutlaka abone numarası istenir.

İnternetten Elektrik Abone Numarası Öğrenme

Abone numaranızı internet üzerinden öğrenmek istiyorsanız fatura sorgulama bölümüne girmeniz gerekir. Çıkan ekranda vergi numarası veya abone numarası karşınıza çıkar. Vergi numarası yerinizi doldurduğunuz zaman fatura bilgilerinize ulaşırsınız. Ulaştığınız bilgilerin içinde size ait abone numarası da yazar. Enerjisa resmi web sitesine girerek de tüm işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilir ve abone numaranızı da öğrenebilirsiniz.

Abone numarası aynı zamanda müşteri numarası olarak da isimlendirilebilir. Online olarak bütün işlemleriniz için ilk olarak abone numaranızı bilmelisiniz. Abone numaranızı öğrendikten sonra faturalarınızı hemen takip edebilir veya borcunuzu öğrenebilirsiniz. Bankadan ödeme talimatı vermek istiyorsanız yine abone numaranızı öğrenmeli ve abone numaranızı bildirmelisiniz.

İnternet Dışında Abone Numarası Nasıl Öğrenilir?

Düzenli olarak her ay elinize geçen elektrik faturası üzerinde yazılmış olan sıra numarası sizlerin işletme numaranızı gösterir. İşletme numarası altında sıra numarası bulunur. Sıra numarası satırının yanında ise abone numarası bulunur. Abone numarası 10 haneli olarak görülür. Abone numaranız 10 haneli değilse işlem yaparken ekran üzerine başına sıfır koyarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Elektrik abone numaranızı dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetlerini arayarak da öğrenebilirsiniz. Abone numarası, tesisat numarası ya da müşteri numarası sizlerin faturalarınızı sorgulatırken yanınızda bulundurulması gerekli numaradır. Dağıtım şirketleri tesisat numarası ya da abone numarası ile işlemlerinizi takip eder. Sizler de bu numaraları faturanızdan ya da internet üzerinden öğrenebilir, dağıtım şirketinizin müşteri temsilcisini arayarak da öğrenebilirsiniz.

Elektrik faturası üzerinde tesisat numarası yazabilir. Abone numarası yerine tesisat numarası bulunuyorsa, tesisat numarası ile işlemlerinizi yapabilirsiniz. Şirketler çoğu zaman abone numarası yerine tesisat numarası gibi farklı adlar verebilir. Faturanıza baktığınız zaman abone numarası kısmında tesisat numarası yazıyorsa tüm işlemlerinizi bu numara ile gerçekleştirmeniz gerekir. Enerjisa resmi web sitesi üzerinden abone no öğrenme işlemlerini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Müşteri hizmetlerinden randevu alarak istediğiniz işlemi sıra beklemeksizin yapabilirsiniz. Abone numaranızı öğrenebilir, faturanızı sorgulatabilir ya da birikmiş borcunuzun olup olmadığına bakabilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top