Genel

En Sevimli Süs Kedisi İran Persian (Fars) kedisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İran Persian kedisi Nasıl Bir Kedidir diye merak etmekte olduğunuzu duyar gibiyiz. İran kedisi, uzun tüyleri, zarif görünümü ve sakin kişiliğiyle bilinen güzel ırkların başında gelir.

Bu sebeple sizler için bugün İran kedisi hakkında adeta bir rehber oluşturduk.

İran kedisi, hepimizin bildiği gibi uzun tüylü ve güzel bir cinstir.

Sahip olduğu fiziksel özellikler itibari ile orta büyüklükte, zarif ve sakin bir yapıya sahiptir.

İran Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Uzun Tüyleri ile yakından bilinmekte olan bu muhteşem kediler, tüm dünyada büyük ilgi bulurlar.

Uzun, ipeksi kostüm ayrıcalıkları ile bakıma ihtiyaç duyan bir özelliğe sahiptir. Tüylerinin her daim ipek gibi ve topaklanmadan görünebilmesi amacıyla düzenli tarama gerektirmektedir.

Bu kediler, tüyleri bol olan güzel kürklere sahiptirler. Ancak, bu tüylerin bakımı zaman alabilir ve düzenli taranmaları gerekebilir.

Yapısal oluşumları itibari ile İran kedileri olabildiğince sakindirler. Her türlü ortama kolayca uyum sağlamaları ile yakından bilinen canlılardır.

Çok sevecen olmaları itibari ile adeta ilgi odağı olarak farklı ortamlarda göze çarparlar.

Fars Kedisi , enerjileri düşük olduğu için aktif olmayı pek tercih etmezler. Daha çok sessiz kimlikleri ile tanınırlar. Bulundukları ortamlarda istenmeyen gürültüleri oluşturmadan sorunsuz bir yaşam sürebilirler.

İran kedileri oldukça iyi gelişmiş bir ses repertuarına sahiptir.

Bazı durumlarda çok özel ve çeşitli sesler çıkarabilirler. Prensip olarak sessiz kedilerdir, ancak dikkat çekmek ya da ihtiyaçlarını iletmek için zaman zaman miyavlayabilirler.

Bağımsızlık anlamında da bu kedilerin üzerine farklı hayvanlar tanımayız.

Özgür olmayı çok sevdiklerinden tek başlarına zaman geçirmeyi severler. Bu nedenle, yoğun bir iş temposu olan kişiler için İran kedisi sahiplenme mümkündür.

Ebeveynlerin evde olmadığı uzun süreler boyunca sıkılmadan yalnız kalabilme eğilimine sahip canlılardandır.

Sosyal yaşam özelliklerine göz attığımız da ise fazlasıyla iletişim düşkünü olduklarından bahsedebiliriz. Sahibine özel bağlılığı bulunurken aynı zamanda etkileşim kurmayı severler. Sevgi dolu bir şekilde yaklaşmak ve sevgi göstermek, İran kedilerinin mutlu ve huzurlu olmasına fayda sağlar.

Bu emsalsiz evcil kediler, uzun tüyleri, büyük gözleri ve zarif yapısıyla tanınan iri ve güzel bir kedi ırkıdır. Karakteristik sessiz ve sakin kişiliği, onu sevecen ve ev yaşamına uyum sağlamak için ideal bir evcil hayvan yapar. Bu sebeple genel özellikleri itibari ile kolay bakım sağlayan İran kedi türlerini sizlerde gönül rahatlığı ile evlerinizde bakıp büyütebilirsiniz.

Farklı yaş gruplarındaki evcil kediler temel eğitimlere sahip olabileceği için daha kolay bir sahiplenme sağlayabilir. 

Ancak yavru olan İran kedisi için gerekli eğitimleri sizlerin başta vermesi gerekebilir. Bu sebeple kedi sahiplenirken bu durumları da göz önünde bulundurarak doğru adımlar atabilirsiniz.

Kişiler bazen kendileri eğitmek ve ilgilenmek için yeni doğmuş ve anne sütünden kesilmiş olan seçenekleri değerlendirebilmektedir.

 Bazı kişilerde tüm temel konutlara hakim, sosyalleşmiş ve apartman hayatına uyum sağlayabilen yetişkin kedi seçeneklerini değerlendirmek isteyebilir.

Bu durum tamamen kişilerin talepleri doğrultusunda hayata geçirilmekte olan bir sahiplenme ayrıcalığıdır.

İran Kedisi Yavru Bakımı

İran Kedisi Yavru Bakımı, özellikle hayvan severler tarafından aksatılmadan yürütülmesi gereken bir süreçtir. İran kedisi yavrusu besleme süreçlerinde en başta kaliteli ve dengeli bir kedi maması seçmek önemlidir. Yavrunun yaşına ve büyüklüğüne uygun özel yavru maması kullanılması şarttır diyebiliriz

Bu seçim sağlıklı bir büyüme için gereklidir. Doğru türden ve kolay hazmedebilmesine uygun işlenmiş mamalar ile yavru döneminde beslenme yürütülmesi uygundur.

Yine kedi yavrusunun çok sağlıklı bir büyüme gösterebilmesi amacıyla sağlıkla ilgili kontrolleri aksatılmamalıdır.

Özellikle yeni doğan İran yavru kedileri genellikle anneleri tarafından bakılır. Ancak veteriner tarafından yavrunun sağlığı kontrol edilmeli ve aşı takvimi oluşturulmalıdır.

Bu aşı takvimine uygun ilk aşıları, iç ve dış parazit uygulamalarının her biri yerine getirilmelidir.

Sosyalleştirme konusunda yine yavru döneminde hayvan sahiplerine büyük görevler düşüyor.  İran yavru kedileri, erken yaşlardan itibaren sosyalleşmeye başlamalıdır. Onları farklı insanlarla ve diğer hayvanlarla tanıştırmak, sosyal açıdan oldukça fayda sağlar.

Bu sayede her bir yavru, arkadaş canlısı bir yetişkin kediye kolayca dönüşebilir.

Tuvalet eğitimi de, yavrunun temizliği ve hijyeni açısından önemlidir. Özel kedi kumu ve tuvalet kabı kullanmak, yavrunun tuvalet eğitimini kolaylaştırabilir. Doru ürünleri doğru şekilde yaşam alanlarınıza entegre ederek bu konuda kısa sürede istenen eğitimin ortaya çıkarılması sağlanabilir.

İran yavru kedi bakımı esnasında oyun ve egzersizler için kedinize zaman ayırmanız gereklidir. Çeşitli kedi oyuncakları ve etkileşimli oyunlarla yavrunun zihinsel ve fiziksel sağlığını destekleyebilirsiniz.

Tüy dökme konusunda çok sorun yaratmayan uzun tüylü iran kedileri, düzenli tarama ve tüy bakımı gerektirebilir. Tüy dökme dönemlerinde bu ihtiyaç daha da artabilir. Bu nedenle, yavrunuzun tüylerini tarayarak düğümleri önlemek adına gereken aşamaları yürütmelisiniz.

İran Kedisi Sahiplenme

İran Persian kedileri, özellikleri ve bakım gereksinimleri nedeniyle sahiplenilmeden önce iyi düşünülmesi gereken sevimli kedilerdir.

Kedi sahiplenmeden önce mutlaka onlara uygun bir yaşam alanı hazır edilmelidir.

Bu masum kedilere özel ilgi gösterebilecek zamanınız olduğundan emin olmalısınız. Unutmayın ki her hayvanın bireysel ihtiyaçları ve karakteri farklıdır, bu nedenle her kedi, sahibine göre farklılık gösterebilir.

İyi bir araştırma gerektiren kedi sahiplendirme aşamaları için en başta güvenilir adreslerden faydalanmak gerekir.

 Sağlıklı bir sahiplenme için hayvanın gerçek cins kedi olduğunu bilmek ve anlamak da önemlidir. Yine çeşitli sağlık sorunları bulunmayan bir İran kedisi sahibi olabilmek maksadıyla alanında uzmanlaşmış Patibul gibi sitelerden yardım almak en iyisidir.

İran Kedisi Fiyat

İran Kedi fiyatları için en doğru bilgilendirmeyi yapmak için içeriğimizi sizler için devam ettiriyoruz.

İran kedisi Kaç TL bilmek isteyenlerdenseniz yazının devamına odaklanın diyebiliriz.

İran kedisi 2023 yılı ortalama fiyatları 15 bin TL ile 35 bin TL arasında değişkenlik göstermektedir.

İran kedisi fiyatları, birkaç etken tarafından belirlenebilir.  Bu etkenlere göz atarsak; Irk kalitesi, soyu, anne babanın durumu, renkleri, kostüm özellikleri, yetiştiği alan, sağlık durumu, Pazar talebi, cinsiyet ve yaş gibi faktörler bu özel cins kedi fiyatlarını değiştirebilmektedir.

Sağlıklı İran kedisi yavru seçimi önem arz eder.  Bu sebeple yukarıda tek tek saymış olduğumuz faktörleri netleştirerek aradığınız doğru kediyi kolay bir şekilde sahiplenme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Sağlıklı bir İran kedisi Yavru alırken nelere Dikkat edilmeli?

Sağlıklı bir İran kedisi yavrusu alırken, güvenilir bir yetiştirici seçmeye özen gösterilmelidir. Aynı zamanda veteriner kontrolünden geçirilmelidir. Yetiştiricinin ebeveynlerin genetik sağlığını ve ırk standartlarını dikkate alması önemlidir. Yavrunun sosyalizasyonu ve davranışları gözlemlenmelidir.

Parlak ve temiz tüy yapısına sahip olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Sağlık belgeleri ile aşıları tam olmalıdır. Sahiplenme esnasında mutlaka aşı karnesini talep edin. Yavru kedinin gelecekte sağlıklı bir yaşam sürmesi için beslenme ve bakım ihtiyaçları hakkında bilgi alınmalıdır.

En uygun İran kedisi Fiyat seçenekleri ve İran kedisi ilanları için Patibul.com bağlantı adresine göz atabilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top