Spor

İran Milli Futbol Takımı oyuncuları milli marşa eşlik etmedi!

Başkent Tahran’da 13 Eylül’de ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mehsa Emini …

Başkent Tahran’da 13 Eylül’de ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mehsa Emini’nin 16 Eylül’de hayatını kaybetmesi sonrası ülke genelinde başlayan ‘özgürlük’ protestoları sürüyor. Hareketlerde üniversite öğrencileri dahil binlerce kişi gözaltına alınırken 41’i çocuk 304 kişi öldürüldü.

SPORCULARDAN PROTESTO

Tayland’ın başşehri Bangkok’taki Asya Sutopu Şampiyonası’nda çekildiği belirtilen ve toplumsal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılan manzaralarda oyuncuların ulusal marş sırasında sessiz kaldığı gözlemlenmişti. Bu imajlara bir yenisi daha eklendi.

İran Ulusal Futbol Grubu’nda Mehdi Torabi ve Vahid Amiri hariç tüm futbolcular, FIFA Dünya Kupası öncesinde Tahran’da Nikaragua ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde İslam Cumhuriyeti’nin marşını söylemeyerek sessiz kaldılar. Bu görüntü kısa mühlet içerisinde toplumsal medyada yayıldı.

Hükümet aykırısı şovlar geçen eylülde, ülkede bayanlara uygulanan katı kıyafet kurallarına uymadığı münasebeti ile ahlak polisi tarafından gözaltına alınan Mahsa Amini isimli genç bayanın vefatının akabinde patlak verdi.

Tüm ülkeye yayılan protestolara başta öğrenciler olmak üzere tabipler, avukatlar, personeller ve atletler takviye verdi. Protestolarda en az 50 çocuk toplam 300’den fazla kişinin öldüğü belirtiliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top