Ekonomi

Konut sigortalarında ek teminatlar nelerdir?

Konut sigortalarında ek teminatlar nelerdir?

Konut sigortası yapıldıktan sonra poliçe kapsamındaki risklerin gerçekleşmesi halinde incelemeler sonucunda sigorta şirketleri tarafından zararın belirli miktarı karşılanabilir. Konut sigortası ürün türlerine göre ana teminat grupları belirtilmiştir. Oluşturulan sigortanın kapsamı dışındaki bazı özel haller veya kıymetler, ek sözleşmeler sayesinde teminat kapsamına dahil edilir.

Poliçede ek sözleşme ile kapsama dahil edilebilecekler arasında misafirlere ait eşyaların göreceği zararlar da yer alır. Teminat altına alınan eşyaların farklı adreste görecekleri zararlar, sigortalı kişiye ait kişisel eşyaların seyahat sırasında hırsızlık sonucunda çalınması gibi durumlar konut sigortalarında ek teminatlarla güvence altında tutulabilir.

Elektronik eşyalarda sık sık meydana gelebilecek kısa devre, voltaj dalgalanması gibi sebeplerden oluşabilecek problemler de ek teminatlar içerisindedir. Teminat kapsamındaki risklerden birinin meydana gelmesi sonucu konutların oturulamaz hale gelmesi durumunda ikamem masrafları konut sigortasına dahil edilebilir. Bina teminatı olmayan kiracıların sigorta kapsamına giren sebeplerden dolayı konuta yaptırdığı boya, badana ve dekorasyon masrafları ek teminatlardandır.

Konut Sigortası Ek Teminatları ve Fiyatları

Ürün tiplerine göre eşya veya binalar sigorta bedeline dahil edilerek teminat kapsamında tutulabilir. Ticari amaçla kullanılmadığı ve bağımsız bölüm oluşturmadığı takdirde bahçe, çevre duvarları, teras, iskele, rıhtım ve bina dışındaki heykel ile havuz gibi detaylar güvence altında tutulabilir. Nakit para, çek, döviz, mücevher ve hisse senedi gibi detayları da konut sigortalarının ek teminatları içerisinde tutabilmeniz mümkündür.

Konut sigortalarının ana ve ek teminatlarını detaylı bir şekilde araştırmanız ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz sigorta ürünlerine sahip olabilmeniz açısından önemlidir. Her biri farklı poliçeye sahip olabilecek konut sigortalarındaki fiyatlandırmalar da ek hizmetlere ve ek teminatlara göre değişkenlik gösterebilir. Bu noktada aceleci davranmamanız ve doğru sigorta türünü belirlemeniz önemlidir.

Konut sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız ve teminatlar konusunda aklınızda soru işaretleri yer alıyorsa konut sigortası teminatları için Generali’yi ziyaret edebilirsiniz. Generali’nin resmi sitesinde yer alan detaylar ışığında konut sigortanızla ilgili soru işaretlerini giderebilirsiniz. Konut sigortasının avantajlarından yararlanarak kıymetli eşyalarınız ve konutunuzda meydana gelebilecek zararlara poliçeler kapsamında güvenli bir ortam oluşturabilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top