Ekonomi

Kripto Para Nasıl Satın Alınır: En Güvenilir Varlıklar 

Günümüzde birçok kişi nasıl kripto para satın alacağını ve ticarete başlayacağını merak ediyor. Piyasada çok çeşitli varlıklar ve kripto para borsaları vardır, bu da hangi platformların güvenilir hangilerinin güvenilir olmadığını sorusu bilmeyen deneyimsiz yatırımcıların kafasını karıştırabilir. Acemi bir yatırımcıysanız ve Türkiye’de hem basit hem de güvenilir bir şekilde kripto para birimi satın almak istiyorsanız, WhiteBIT, Currency, Binance gibi güvenilir kripto para siteleri arasından birisini seçebilirsiniz.

Yatırım ve Alım satım

Kripto para birimine yatırım yapmak, daha sonra kâr elde etmek amacıyla varlıkların satın alınmasıdır. Dijital varlık piyasası, yatırımcıların gelirlerinin boyutunu olumlu yönde etkileyen, varlıkların yüksek volatilitesi nedeniyle caziptir. Temelde yatırım yapmak, uzun süreli mali yatırımları gerektirir.

Alım satım, kur farkından kazanç elde etmek için yapılan kısa ve orta vadeli yatırımlardır. Varlıkların değeri birkaç saniye içinde yükselip düşebilir. Para kazanmak için sürecin inceliklerini bilmeniz ve belirli araçlarla çalışma becerilerinde ustalaşmanız gerekir. Aksi takdirde, tüm bu sistem hoş olmayan sonuçlara sebep olacak bir kumardan daha fazlası olmaz.

Hangi Kripto Para Alınmalı

Dijital varlık piyasasında çok çeşitli kripto para birimleri bulunmakta ve özellikle yeni başlayanlar için bunlar arasından seçim yapmak oldukça zor olabilir. Aşağıdaki varlıklar en çok talep gören ve en güvenilir kripto para birimleri olarak sınıflandırılabilir:

Piyasadaki ilk kripto coin olan Bitcoin, sistemi korumak için kriptografik yöntemler kullanan kullanıcılar arası bir ödeme sistemidir. Sistem kullanıcıları arasındaki işlemlerle ilgili tüm bilgiler kamuya açıktır. Coinler madencilerden oluşan bir ağ tarafından çıkarılır. Bunlar hem büyük coin madenciliği şirketleri hem de evde coin madenciliği için ekipman kuran özel madenciler olabilir.

Ethereum, işlemlerin yürütülmesine ve Ethereum blok zincirinin çalışmasını desteklemeye dayanan, Bitcoin’den sonraki en popüler ikinci dijital para birimidir. Ethereum ağı temelinde birçok merkezi olmayan uygulama (dApps) oluşturulmuştur.

Tether bir stabil coindir. Bu dijital madeni paranın değeri dolara sabitlenmiştir. Stabil coinler daha istikrarlı bir döviz kuruna sahiptir. Dolayısıyla genellikle ABD dolarına yatırım yapmaya alternatif olarak en az riskli yatırımlar için kullanılırlar.

Kripto para satın almadan önce, grafikleri incelemeniz, işlem yapacağınız borsaya karar vermeniz ve bunların yanı sıra uzun vadeli yatırım yapıyorsanız varlık saklama yöntemine karar vermeniz oldukça önemlidir. Alım Satım yapan kişiler borsadan veya diğer kullanıcılardan kripto para satın alabilir: bu, seçtikleri stratejiye ve piyasa durumuna bağlıdır.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top