Ekonomi

Son Dakika: Bakan Vedat Bilgin’den sözleşmeliye kadro ve asgari ücret açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komitesinde, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleksel Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri …

TBMM Plan ve Bütçe Komitesinde, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleksel Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı.

Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yapıyor.

Bilgin’in açıklamaları şöyle: 

“Milletvekili arkadaşların talebi 5 bin TL’ydi minimum fiyatta,  5 bin 500 TL oldu. Neden oldu, enflasyona karşı hassas olduğumuzu göstermek için. Temmuzda enflasyona karşı fiyatları gözetici düzenleme kelam konusu değildi lakin gerçek fiyatta erimenin tablosunu görünce müdahale etmemiz gerektiğini ortaya çıktı.

Şimdi de birebir şeyi yapacağız. Sizin beklentiniz nedir bilmiyorum ancak emin olun enflasyonun karşısında gerçek fiyatı gerileten tesirini ortadan kaldıran bir minimum fiyatı gerçekleştireceğiz. Aralık ortasında taban fiyat komitesini toplayacağız.

Temsilcileriyle bunu gerçekleştireceğiz lakin herkes bilsin ki Türkiye işçilerini enflasyon karşısında koruyacak toplumsal devlet hassaslığıyla işe başlıyoruz.

SÖZLEŞMELİ MEMURLAR İÇİN TAKIM ÇALIŞMASI

Bilgin,  kontratlı memura takım düzenlemesi ile ilgili de bilgi verdi.

600 bine yakın kamu işçisini ilgilendiren düzenleme ile kamuda mukavele cinslerinin tek tipe inmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili çalışmanın tamamlandığını söyleyen Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, “Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta yahut bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz” dedi.

“EYT TEKLİFİ ARALIKTA TMBB’YE GELECEK”

Meclis Plan Bütçe Komitesinde bakanlığının bütçe sunumunu yapan Alım, EYT çalışmalarına da değindi, birinci defa sayı verdi.

Şartları dolduran 1.5 milyon kişi olduğunu belirten Alım, düzenlemenin aralık ayı içinde Meclis’e sunulacağını söyledi.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top