Spor

2022 Dünya Kupası’nın ev sahibi Katar’dan tepkilere yanıt

Katar Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi Bağlantı ve Medya Departmanı İcra Yöneticisi Fatma en-Naimi, Katar’ın milletlerarası bir …

Katar Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi Bağlantı ve Medya Departmanı İcra Yöneticisi Fatma en-Naimi, Katar’ın milletlerarası bir şampiyonaya konut sahipliği yapmasına yönelik yansıların birçoklarının, tüm büyük aktifliklerin ve buna mesken sahipliği yapan ülkelerin maruz kaldığı bir durum olduğunu belirtti.

Naimi, Katar’ın 2022 FIFA Dünya Kupası’na mesken sahipliği yapmasının uygun olmadığı istikametindeki tenkitleri AA muhabirine kıymetlendirdi.

“Katar’ın milletlerarası bir şampiyonaya konut sahipliği yapmasına yönelik reaksiyonların birçok, tüm büyük aktifliklerin ve buna konut sahipliği yapan ülkelerin maruz kaldığı olağan bir durumdur.” diyen Naimi, Katar’ın Dünya Kupası’na hazırlanma seyahatinin 2010 yılında başladığını, reaksiyonların çok olduğu söylense de bu çerçeveden bakıldığında aslında bunun olağan olduğunu belirtti.

Katar’ın yapacağı konut sahipliğinin, Orta Doğu’da birinci olması nedeniyle medya tarafından âlâ bir biçimde takip edildiğini; Orta Doğu’nun da çatışma ve savaşlarla ilişkilendirildiğini kaydeden Naimi, “Uluslararası kurum ve medya kuruluşlarının Katar’a gelip ülkenin hazır olduğuna şahsen şahit olmaları ve algılarını direkt test etmeleri için tüm kapıları açtık.” sözünü kullandı.

“BENZERSİZ BİR VERSİYONA ŞAHİT OLUNACAK”

Dünyanın dört bir yanından gelen futbolcuları, yöneticileri ve taraftarları karşılamak için kapsamlı bir plan hazırladıklarını belirten Naimi, 2022 Dünya Kupası’nın bir özelliğinin de araların yakın oluşu biçiminde olacağını, şampiyona tesislerinin aşikâr bir alan içinde bulunduğunu, taraftarların ve futbolcuların sürekli bu atmosferde kalacağını söyledi.

Naimi, “Dünya Kupası’nın Katar ve tüm bölge üzerinde kalıcı bir tesir bırakacak eşsiz bir versiyonuna şahit olunacağına kuşku yok.” dedi.

Katarlı yetkili, Dünya Kupası kapsamında yapılacak tüm aktiflik ve programların da Komite’nin bağlantı kanalları ve Dünya Kupası için özel olarak geliştirilen Hayya Kart uygulaması üzerinden duyurulacağını kaydetti.

Turnuvalarla eş vakitli şenlikler de gerçekleştirileceğini duyuran Naimi, taraftarların kupa maçlarının yanı sıra şenliklere katılabileceğini söyledi.

“ŞAMPİYONA, HER İSTİKAMETİYLE BÖLGE KÜLTÜRÜNÜ TANITACAK”

Futbolseverlerin ağırlanmasına ait Naimi, ülkeye gelmesi beklenen taraftarlar için 130 binden fazla oda tahsis edildiğini, mümkün olan tüm konaklama seçeneklerinin sağlandığını anlattı.

Naimi, “Katar’daki Dünya Kupası, bölgedeki en büyük futbol tertibi olacak. Bölgeye Arap kültürü ve geleneğinin tanıtılabileceği çok sayıda futbolsever akın edecek.” dedi.

Ev sahipliği müracaatında bulunmasından bu yana Katar’ın, ülke kültürünü ve Arap kültürünü yansıtmaya odaklandığını ve bu tarafta plan ve programlar geliştirdiğini kaydeden Naimi, “Şampiyona, her tarafıyla bölge kültürünü tanıtacak.” diye konuştu.

Naimi, Katar’ın “bölgenin sporla atan kalbine” dönüştüğünü, ülkesinin 2023 AFC Asya Kupası’na da mesken sahipliği yapacağını aktardı.

20 Kasım – 18 Aralık’ta düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na mesken sahipliği yapmaya hazırlanan Katar, Orta Doğu’da dünya kupasının yapıldığı birinci Arap ülkesi olacak.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top