Siyaset

Muharrem İnce’den ‘AKP-HDP görüşmesi’ açıklaması: Haber değerinin bile olmaması lazım

Memleket Partisi Genel Lideri İnce, beraberindeki genel lider yardımcıları ve parti idaresi ile birlikte Van’a geldi. Partisinin vilayet …

Memleket Partisi Genel Lideri İnce, beraberindeki genel lider yardımcıları ve parti idaresi ile birlikte Van’a geldi. Partisinin vilayet başkanlığınca düzenlenen kahvaltı programında basın mensupları ile buluşan İnce, hükümeti eleştirdi.

20 yıl öncenin enflasyonuyla şimdiki ortasında büyük fark olduğunu kaydeden İnce, “20 yıl evvel enflasyon yüzde 29’du. Bugün yüzde 85,5. 20 yıl evvel Türkiye’nin 130 milyar dolar dış borcu vardı. Bugün 460 milyar dolar dış borcu var. Cari açık 0,5’ti. Artık tam 12 katı. Türkiye’de besin ortalaması 99,5; dünyadaysa 9,1. Dışişleri bakanı, Plan Bütçe Kurulu’nda resmen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı gömmüş. Bakın ne demiş. Tahıl koridoru muahedesi sayesinde dünyada besin fiyatları yüzde 9 düştü. Türkiye’de besin fiyatları yalnızca ekim ayında yüzde 5 artmış. Dünyada yüzde 9 düştüğünü söylüyor, Türkiye’de yüzde 5 artıyor. Dışişleri bakanı, kendi cumhurbaşkanına diyor ki ‘Beceriksiz cumhurbaşkanı’. Besin enflasyonu, Türkiye’de yıllık 99,5. Ekmek 7,5 lira. 10 liraya gerçek gidiyor” diye konuştu.

“BAKANLAR GEREKSİZ BEŞERLER OLDU”

Türkiye’nin liyakatsiz takımlarca yönetildiğini söyleyen İnce, “Bu yıl içinde Türkiye’yi makus yönetti, liyakatsiz takımları ile yönetti. 2018 yılında yarıştık. 4 yılda 3 iktisat bakanı, 5 merkez bankası lideri, 5 TUİK lideri değişti. Bakanlar değersiz oldu artık. Bakanların isimlerini bile bilmiyoruz, vatandaş da bilmiyor. Yangın söndürmeye gidecek, ‘Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla gittik’ diye başlıyor. Sel bölgesine gidecek, Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla gidiyor. Talimat vermese orman yangınını söndürmeye gitmeyecek demek ki. Bakanlar o kadar gereksiz beşerler oldu ki artık ‘Ben istifa ettim’ diyemiyor, affını istiyor” dedi. 

Muhalefeti de eleştiren İnce, “Plan Bütçe Komitesi tutanaklarına baktım. Tutanaklarda ana muhalefet partisinin genel saymanı, cumhurbaşkanı yardımcısına, ‘Sayın cumhurbaşkanı yardımcım’ diye hitap ediyor. ‘Sen muhatabım değilsin’ demesi lazım. Atanmış bir memurla muhatap olunmaz. Dışişleri bakanına yağcılık yapıyor. ‘En az tahribat sizin bakanlığınızda var’ diyor. Bu tutanaklarda var. ‘Light AKP’ üzere davranıyorlar. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın bütçesine 435 milyar TL bütçesi var. Bu bütçenin 301 milyar TL’si işçi ve SSK masrafı. Bütün bütçenin faiz sarfiyatı ise 565 milyar TL. 435 milyar TL Ulusal Eğitim Bakanlığı’na faiz ödeyeceğiz. Yazık, faize verdiğimiz parayı çocuklarımıza vermiyorsunuz. Okuduğunu anlamayan, sorunu çözemeyen çocuklar geliyor artık. Bu da gelecek için bir büyük tehlike demektir. 143 bin çocuğumuz matematikten sıfır çekmiş. Hiçbir soru yapamamış” diye konuştu. 

HDP ile AKPheyetlerinin görüşmesine de değinen İnce, “HDP ile AKP görüşmüş. Görüşebilir, bunda ne var ki? Parlamentoda temsil edilen bir parti, meclis lider vekili olan bir parti; ben bir sakınca görmüyorum. Haber kıymetinin bile olmaması lazım. Anayasa değiştirilecekse bütün siyasi partilerle görüşülmesinde hiçbir sakınca yok fakat zımnî gizli, utangaç görüşmeyi hakikat bulmuyorum” dedi. 

Konuşmasının akabinde Muharrem İnce, esnafı ziyaret etti. İnce’nin daha sonra Hakkari’ye geçeceği belirtildi. 

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top