Siyaset

Muharrem İnce’den ‘AKP-HDP görüşmesi’ yorumu: ‘Hiçbir sakınca yoktur’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Genel Lider Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Küme Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın; başörtü konusunda anayasa …

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Genel Lider Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Küme Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın; başörtü konusunda anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, 2 Ekim’de HDP’yi ziyaret etmesi siyaset gündemindeki yerini koruyor.

AKP heyeti, bu görüşmede HDP Küme Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile HDP Mardin Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ebru Günay ile bir ortaya gelmişti.

İNCE’DEN ZİYARETE DAİR BİRİNCİ YORUM

Görüşmeye ait tartışmalar sürerken, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’den de hususa ait bir yorum geldi. Muharrem İnce, Ağrı’da bir küme partili ve Vilayet Lideri Maksut Kösedağ ile Cumhuriyet Caddesi ve Eski Van Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.

 İnce, AKP heyetinin HDP Meclis Grubu’nu ziyaretiyle ilgili soru üzerine, “Bu hususta en net konuşan adam benim. Terörizmi desteklemiyorum. Türkiye’de bu sorunu makul yüzde 90 ile çözerim, diyorum. Evvel birbirimize şu soruyu soracağız; ‘Beraber mi yaşayacağız? Yan yana mı yaşayacağız? Başka farklı mı yaşayacağız?’. Bir arada yaşayacaksak Ağrı’da farklı hukuk, Edirne’de farklı hukuk olmaz. Tıpkı hukuk nizamı olacak. Meclis’te bir siyasi partinin kümesi varsa o siyasi parti anayasa değişikliği konusunda oy kullanma hakkına sahipse görüşülmesinde hiçbir sakınca yoktur. Muharrem İnce, Ağrı’da ne konuşuyorsa Rize’de de birebirini konuşur. Muharrem İnce’de geri vites yoktur. Bizim siyasetimiz; bağımsız bir devlet, laik demokratik bir cumhuriyet, karma bir iktisat, tarımda, eğitimde ve sıhhatte piyasanın şartlarına bırakmayan bir siyaset. Üreten bir Türkiye. Liyakati temel alan bir Türkiye. Yurtta barış, dünyada barışı savunan bir Türkiye” diye konuştu.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top