Siyaset

Tunceli Belediyesi’nin meclis toplantısında ‘katı atık tesisi’ gerginliği: Maçoğlu’na bardak fırlatıldı

Tunceli Belediyesi öncülüğünde, 7 ilçenin belediye liderlerince Avrupa Birliği’nin (AB) de fon takviyesiyle Sütlüce köyü yakınlarında 18 …

Tunceli Belediyesi öncülüğünde, 7 ilçenin belediye liderlerince Avrupa Birliği’nin (AB) de fon takviyesiyle Sütlüce köyü yakınlarında 18 hektarlık alana üretimi planlanan ‘Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’ projesine karşı köylüler, 55 bin ağaç kesileceğini ve tabiatın tahribata uğrayacağını savunarak yerinin değişmesi için çaba başlattı.

Geçen hafta belediye meclis üyelerin imzasıyla belediyenin katı atık tesisinden geri çekilmesi gündeme alındı. Sanat Sokağı’nda bir ortaya gelen köylüler, ellerindeki döviz ve pankartlarla belediye binasına yürüyüş yaptı ve meclis toplantısına katıldı. Meclis üyeleri ve Belediye Lideri Fatih Mehmet Maçoğlu da toplantı salonunda hazır bulundu.

Tek gündem unsurunu okuyan Maçoğlu, konuşma yapılmadan mevzuyu oylamaya taşıdı. CHP ve EMEP üyesi 6 kişi, projenin iptal edilmesi istikametinde oy verirken, TKP ve HDP üyesi 9 kişi de devam edilmesi için oy kullandı. Oy çokluğuyla belediye, projeden çekilmedi. Lider Maçoğlu, oylamadan sonra dışarı çıkmak isterken, köylüler de su dolu plastik bardak ve ellerindeki dövizleri fırlatarak reaksiyon gösterdi.

Köylüler ile belediye idaresi ve meclis üyeleri ortasında tartışma yaşandı. Köylüler, Lider Maçoğlu’nun kapısını tekmelerken sık sık ‘Başkan istifa’ sloganı attı. Daha sonra köylüler, ‘hayır’ oyu veren HDP’lilere reaksiyon göstermek için HDP Tunceli binası önüne gelerek kendilerine verilen kelamların tutulmadığını belirten sloganlar attı.

HDP’YE TEPKİ

Köylüler ismine açıklama yapan avukat Özgür Ulaş Kaplan, HDP’nin iradesiz tavır sergilediğini söyleyerek, “Katı Atık Birliği’nin gerçekleştirilmesi için oluşturulan bir birlik var DERKAB isminde. Bu birlikten de merkez belediye başkanlığının birlikten çekilmesi istikametinde meclis üyeleri önerge verdi. Bugün bu bahsin görüşülmesi lazımdı. Meclis toplantısında belediye lideri içeri girdi ve insanlara bir ‘Merhaba’ bile demeden çok kısa müddette art tarafta yapılmış pazarlıklarında sonucuna güvenerek direkt oylamaya geçti. Oylama sonucunda daha evvel önergeye imza atmış HDP meclis üyeleri önergelerine, iradelerine, basına yaptığı açıklamalara sahip çıkmadılar ve önergenin reddi istikametinde oy kullandılar. Burada HDP, TKP meclis üyeleri ret; CHP ve EMEP önergenin kabulü tarafında oy verdi. Bir bahiste görüşünüz 3 günde nasıl değişir? Pazartesi bu türlü bir önerge veriyorsunuz, cuma günü bu türlü bir karar alıyorsunuz. Bu iradesizliktir, kapalı kapılar akabinde yapılan pazarlığın gün yüzüne çıkmasıdır” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top