Teknoloji

5 metreye uzanan kanatlara sahip yeni tür keşfedildi

Southern Methodist Üniversitesinde (SMU) çalışan iki omurgalı paleontologunun da içerisinde yer aldığı milletlerarası bir araştırma kadrosu, yeni …

Southern Methodist Üniversitesinde (SMU) çalışan iki omurgalı paleontologunun da içerisinde yer aldığı milletlerarası bir araştırma kadrosu, yeni keşfedilen cins ve tipe Epapatelo otyikokolo ismini verdi. Bu uçan dinozor sürüngen, Angola’da keşfedilen ve şu an ABD Smithsonian Ulusal Tabiat Tarihi Müzesinde sergilenen büyük deniz memelileriyle tıpkı bölgede bulundu.

UÇAN BU CANLILARIN EKOLOJİK ROLÜNÜ ÇOK DAHA ANLAMAYI SAĞLIYOR

Populer Science Türkçe’nin haberine göre SMU Dünya Bilimleri Kısmında araştırma vazifelisi olan ekip üyesi Michael J. Polcyn, Geç Kretase periyoduna kadar uzanan Pterozor fosillerinin Sahra altı Afrika’da son derece az görüldüğünü belirtiyor.

“Bu yeni keşif, yaklaşık 71,5 milyon yıl evvel Afrika’nın batı kıyısında Bentiaba’nın dalgaları üzerinde uçan bu canlıların ekolojik rolünü çok daha düzgün anlamamızı sağlıyor” diyor Polcyn.

Araştırma grubunun bulguları Diversity bülteninde yayımlandı.

Epapatelo otyikokolo’nun, günümüzdeki büyük deniz kuşlarına misal davranışları olan ve balık yiyen bir pterozor olduğu düşünülüyor.

SMU’da dünya bilimleri profesörü olarak misyon yapan ve çalışmaya katkıda bulunan ünlü paleontolog Louis L. Jacobs, “Zamanlarını muhtemelen açık deniz ortamlarının üzerinde uçarak ve günümüzdeki sümsük kuşları ile kahverengi pelikanlar üzere beslenmek için suya dalarak geçirmişlerdi” diyor. “Epapatelo otyikokolo küçük bir hayvan değildi. Kanat uzunluğu yaklaşık 4,8 metreydi.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top