Sağlık

Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, ‘Uluslararası Hizmet Ödülü’nün sahibi oldu

Çeşitli ülkelerden gelen seçkin bir iştirakçi topluluğunun huzurunda, Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği (EANS) Lideri Prof. Dr. Andreas …

Çeşitli ülkelerden gelen seçkin bir iştirakçi topluluğunun huzurunda, Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği (EANS) Lideri Prof. Dr. Andreas Demetriades tarafından plaket ve sertifikası takdim edilen Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, Avrupa nöroşirurjisine yapmış olduğu harikulâde hizmetlerinden ötürü ‘Üstün Hizmet Ödülü’nü alan birinci Türk doktor oldu.  

“ÜLKEMİZ VE KENDİ ADIMA ONUR DUYDUM”

2016-2018 yılları ortasında Dünya Nörolojik Cerrahi Akademisi’nin (President of World Academy of Neurological Surgery) birinci Türk lideri olan, dünyanın sayılı beyin cerrahlarından Acıbadem Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, Türk Nöroşirurjisi açısından bu mükafatın bir takdir ve gurur olduğunu, ülkemizin bu mükafatı hak ettiğini belirtirken, dedi. 

“GELECEĞE YÖNELİK İNANCIMI GÜLENDİRİYOR”

Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, Türk beyin cerrahisinin çok parlak bir tıp kısmı olduğunu belirterek “Bu alanda yeni yetişen gençlerin son derece yetenekli olduğunu görmek, geleceğin çok daha yeterli olacağına yönelik inancımı güçlendiriyor. Gençlere her vakit en büyük tavsiyem; çok çalışmaları ve üniversal bilgiye katkıda bulunmalarıdır” diye konuştu.

ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLMUŞTU

Bir devir Türk Nöroşirurji Derneği Başkanlığı’nı yürüten, Amerikan, Alman ve Dünya Nöroşirurji Akademileri’nde üyeliği bulunan, 18 ulusal ve milletlerarası derneğin üyesi olan Prof. Dr. M. Necmettin Pamir’in nöroşirurji üzerine 268 milletlerarası mecmuada yayınlanmış çalışması bulunuyor. Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, dünyanın sayılı beyin cerrahlarının yer aldığı Amerikan Beyin Cerrahi Akademisi’ne de kabul edildi.

14 MÜKAFATIN SAHİBİ OLDU

1953 doğumlu olan Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, American Academy’e Prof. Dr. Gazi Yaşargil’den sonra girebilen ikinci Türk beyin cerrahı. 1984 yılında kurulan Avrupa-Asya Beyin Cerrahisi Akademisi’nde geçmişte sekreterlik ve lider yardımcılığı yapan Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, 2007-2009 yılları ortasında da akademiye başkanlık yapmıştı. 2016 yılında da Avrupa-Asya Nöroşirurji Akademisi’nden aldığı (Academia Eurasiana Neurochirurgica) Altın Madalya ile muvaffakiyetini taçlandırmıştı. Prof. Dr. Necmettin Pamir, Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin (EANS) en büyük mükafatı kabul edilen “Üstün Hizmet Ödülü”nü almasıyla, bugüne dek toplam 14 mükafatın sahibi oldu.  

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top