Siyaset

Prof. Dr. Mehmet Şahin: ‘İmamoğlu bu davada ceza almak için dua ediyor’

  Eski Yüksek Seçim Konseyi (YSK) Lideri Sadi İnanç ve heyet üyelerine hakaret ettiği argümanıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB …

 

Eski Yüksek Seçim Konseyi (YSK) Lideri Sadi İnanç ve heyet üyelerine hakaret ettiği argümanıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun duruşması bugün (11 Kasım Cuma) Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

4 yıl 1 aya kadar mahpusu istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın katılaşması durumunda ‘siyasi yasaklı’ hale gelebilir.

‘CEZA ALMAK İÇİN DUA EDİYOR’

Bugün görülecek dava, Habertürk’te Ebru Baki’nin sunduğu ‘Para Gündem’ programında da masaya yatırıldı. Canlı yayında konuşan, AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Mehmet Şahin, İmamoğlu’nun kelam konusu davada ceza almak için ‘dua ettiğini’ öne sürdü.

Şahin, İmamoğlu’nun davada ceza aldığı takdirde bunu mağduriyet olarak kullanacağını ve bunu cumhurbaşkanlığı adaylığı için öne çıkma bahtı olarak gördüğünü tez etti. Şahin, “İmamoğlu ne yapsam da İstanbul’dan kurtulsam diye düşünüyor” savında bulundu.

NE OLMUŞTU?

İBB Lideri İmamoğlu’nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin akabinde yaptığı basın açıklamasında YSK Lider ve üyelerine hakaret ettiği savıyla iddianame hazırlanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede o devir Yüksek Seçim Kurulu’nda çalışan Emekli YSK Lideri Sadi Güven’in de ortalarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtilmişti.

 

İddianamede, İmamoğlu’nun “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı vazifelerinden ötürü alenen zincirleme hakaret” cürmünden 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar mahpusu ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top