Siyaset

CHP’li Gök’ten Bakan Soylu’ya ‘sızıntı’ iddiasını sordu: ‘Ortaya çıkan tablo, yurttaşlarımızda infial yaratmıştır’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ortasında, Sarallar Grubu’na yönelik operasyon nedeniyle gerginlik …

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ortasında, Sarallar Grubu’na yönelik operasyon nedeniyle gerginlik yaşandığı argüman edildi. Süleyman Soylu’nun, Zafer Aktaş’a, Sarallar Grubu’na yönelik operasyonla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sorduğu; Aktaş’ın da “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” karşılığını verdiği öne sürüldü.

CHP Ankara Milletvekili Gök, Soylu ile Aktaş ortasında geçtiği argüman edilen bu konuşmayla ilgili, Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Gök, önergesinde şunları kaydetti:

“11 Kasım 2022 tarihinde, İstanbul Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı ortasında geçtiği argüman edilen bir diyalog basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuş; kelam konusu diyaloğun gerçek olması halinde ortaya çıkan tablo, yurttaşlarımızda infial yaratmıştır. Bir organize hata örgütüne yönelik düzenlenen operasyona ait bilgilendirilmemiş olmasının sebeplerini soran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, İstanbul Emniyet Müdürü’nün, ‘Size her söylediğimizde sızıntı oldu’ halinde yanıt verdiği tez edilmiştir. İstanbul Emniyet Müdürü’nün söz ettiği sızıntıların nasıl geliştiği ve bu sızıntıların İçişleri Bakanı ile rastgele bir bağının bulunup bulunmadığı konusunda toplumumuzun aydınlatılması gerekmektedir. Halkımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu kolluk kuvvetlerimizin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’nın bu türlü argümanların içerisinde yer alması dahi Bakan’ın ve Bakanlığın saygınlığına gölge düşürmekte, yurttaşlarımızın devletimize karşı inancı sarsılmaktadır.”

SOYLU’DAN KARŞILIK BEKLEYEN SORULAR

Levent Gök, büyük yankı uyandıran argümanla ilgili olarak Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • Basında yer alan sızıntı savları yanlışsız mudur?
  • Söz konusu sızıntı tezleri yanlışsız ise hangi operasyonlar dışarı sızdırılmıştır? Kelam konusu sızıntılar sebebiyle başarısızlığa uğrayan polis operasyonlarının sayısını ve maksatlarını açıklar mısınız?
  • İddialar hakikat ise kelam konusu sızıntıların kaynağı araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa sızıntıların kaynaklarını açıklar mısınız? Araştırılmadıysa hususun üzerine gidilmemesinin sebepleri nelerdir?
  • İstanbul Emniyet Müdürü’nün kelamını ettiği sızıntılardan faydalanarak adaletten kaçan hangi hatalılar ile birlikte fotoğrafınız bulunmaktadır?
  • Gelişmiş demokrasilerde hakkında cürüm işlediğine dair argümanlar bulunan kamu vazifelileri istifa etmekte ve yargılanmalarını talep etmektedirler. Kelam konusu savlardan aklanmak için rastgele bir adım atmayı düşünüyor musunuz?
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top