Teknoloji

Elon Musk kendisiyle tartışan 6 senelik yazılım mühendisini kovdu

Elon Musk ve Twitter cephesinde işler yatışmışa benzemiyor. Henüz kovulmamış Twitter çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, dün gece …

Elon Musk ve Twitter cephesinde işler yatışmışa benzemiyor. Henüz kovulmamış Twitter çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, dün gece çalışanını tek bir tweet’iyle kovan Musk’a, şirket olan inancını neredeyse tamamen kaybetmiş durumda.

İnternet dünyası, son haftalarda sadece Twitter’ı ve platformun yeni sahibi Elon Musk ile ilgili konuşuyor. Aslında bu normal çünkü Musk, platformu iyileştirmek için neredeyse her dakika yeni çözümler buluyor. Bunun yanı sıra işten çıkarmaların da ardı arkası gelmiyor. Süreç bu şekilde devam ederse Twitter bir süre daha gündemden düşmeyecek gibi duruyor.

Hatırlarsanız birkaç hafta önce Elon Musk, Twitter ile ilgili yaptığı açıklamalarda platformun edebileceğini dile getirmişti. Son haberler, mevcut yönetim tarzıyla bu öngörünün gerçekleşeceğini gösteriyor. Çünkü yeni bir ankete göre Twitter çalışanlarının Elon Musk`a neredeyse hiçi güveni ve milyarlarca iş insanı tarafından yönetilen platformun başarılı olabileceğine inanmıyorlar.

Çalışanların %89’u Twitter’ın başarısız olacağı düşüncesinde!

Twitter çalışanları, anonim bir işyeri olan Blind tarafından yapılan ankete göre Elon Musk’a güvenmiyor. Çalışanların yüzde 89 kaldıkları Elon Musk yönetimindeki Twitter`ın başarılı olacağına inanmıyor. 442 onaylı Twitter çalışanını katıldığı bir ankete göre ailesini veya arkadaşlarına Twitter’da çalışmaya tavsiye edenlerin sayısı yüzde 2 azaldı.

Anket, çalışanların işten çıkarma sürecine ilişkin Twitter’daki tutumunu da ortaya koydu. O kadar ki Twitter çalışanlarının sadece %1’i işten çıkarmaların empati ve “onur” gösterdiğini düşünüyor. Bu rakamlar, Musk ve Twitter için pek iç açıcı değil.

Musk, 6 yıllık bir çalışanını attığı bir tweet için işten çıkardı

Şirket çalışanlarının Elon Musk’a güvenmemesi pek de yersiz görünmüyor. Çünkü dün gece oldukça garip bir işten çıkarma yaşandı. Altı yıldır Twitter kullanan ve şirket bünyesinde çalışan Eric Frohnhoefer, Twitter’da paylaşımının ardından görevden alındı. Musk’ın paylaşımlarını yanıt veren ve bazı yanlış bilgileri düzelten Frohnhoefer’a yanıt olarak Elon Musk “kovuldunuz” ifadesini kullandı.

Forbes’a konuşan mühendis, şu an kadar işten çıkarılması için resmi bir fesih bildirimi almadığını söyledi. Görünüşe göre Frohnhoefer, beklediği gelişmeyi yakın bir gelecekte kavuşacak. Daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamalarında Elon Musk ve Twitter ekibini atıfta bulunarak ‘Hepsi korkak.’ demişti. Diğer taraftan Frohnhoefer yasal olarak hiçbir bildiri almamasına rağmen şirket bilgisayarı üzerinden erişimleri Twitter tarafından engellenmiş.

Elon Musk’ın bu neden bu şekilde davrandığına anlam verilemese de eğer ki çalışanlara karşı tutumunu düzeltmezse Musk ilerde toplu davalarla karşı karşıya kalabilir gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Elon Musk kendisiyle tartışan 6 senelik yazılım mühendisini kovdu

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top