Teknoloji

Twitter’ın mavi tik ücreti ne kadar? Türkiye’de mavi tik ücreti belli oldu mu?

Tesla ve SpaceX üzere dünyaca ünlü şirketlerin Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, uzun süren tartışmalı bir sürecin akabinde 44 milyar dolara …

Tesla ve SpaceX üzere dünyaca ünlü şirketlerin Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, uzun süren tartışmalı bir sürecin akabinde 44 milyar dolara Twitter‘ı satın aldı.

Twitter’ın yeni CEO’su Musk, misyona geldikten sonra birinci olarak kıdemli birçok yöneticinin işine son verirken, şirketin en çok merak edilen bahislerinden biri olan “mavi onay rozeti” ya da daha çok bilinen ismi ile “mavi tik” işareti ile ilgili de radikal adımlar atacağının sinyallerini verdi.

MAVİ TİK FİYATI NE KADAR?

Elon Musk, satın aldığı Twitter’ın, mavi tike sahip onaylı hesaplarından aylık 8 dolar fiyat alınacağını bildirdi.  Kelam konusu sayının ülkeden ülkeye değişebileceğini belirten Musk, ayda 8 dolar ödeyen bireylerin, birçok alanda platformda öne çıkacağını, daha uzun görüntü ve ses paylaşabileceğini ve yarı oranda reklam göreceğini aktardı.

Anlık kura nazaran mavi tik fiyatının Türk Lirası ile 148 liraya karşılık gelmesi Türk kullanıcılar tarafından eleştirilmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir canlı yayında Twitter’ın mavi tik fiyatı ile ilgili “Belki biz farklı olabiliriz. Elon Musk ile de bu mevzuda bir diplomasi yürütebiliriz” açıklamasını yapmıştı.

Mavi tikin fiyatlı olması yalnızca Türkiye’deki kullanıcların değil pek çok Twitter kullanıcısının reaksiyonuna neden oldu. Twitter’daki Bio’suna “Twitter Şikayet Çizgisi Operatörü” yazan Musk ise son periyotta ağır bir biçimde gelen şikayetlere “Şikayetçi olanlar lütfen şikayetlerinize devam edin, fakat fiyatı 8 dolar olacak” tweeti ile karşılık verdi.

TÜRKİYE’DE MAVİ TİK FİYATI AŞİKÂR OLDU MU?

Ücretli mavi tik uygulaması, ABD ve birtakım Avrupa ülkelerinde faaliyete geçerken Türkiye’de fiyatın ne kadar olacağı merak konusuydu. APP Store’da Twitter uygulamasını indiren ya da güncelleyen yurttaşlar Blue abonelik fiyatı ile karşılaştı. Uygulama içi satın almalar kısmında yer alan bilgiye nazaran Twitter Türkiye’de mavi tik ücreti 109,99 TL olarak görülüyor.

Twitter’dan şimdi mavi tik fiyatı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

MAVİ ONAY ROZETİ NEDİR ?

Twitter’ın son devirde çok konuşulan mavi tik hesabı, daha çok kamuyu ilgilendiren paylaşımlar yapan şahıslara veriliyor. Şirket, mavi onay rozetinin fonksiyonunu şu halde açıklıyor:

“Twitter’daki mavi onay rozeti, kamu menfaatini ilgilendiren bir hesabın yepyeni olduğunun bilinmesini sağlar. Mavi rozet alabilmeniz için hesabınızın orjinal, tanınmış ve faal olması gerekir.”

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top