Seyahat

Gezmeye Doyamayacağınız Birbirinden Harika 8 Ülke

Dünya turuna çıkmak için hazırlık yapıyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için harika bir liste hazırladık. Dünyanın en güzel ve görülmeye değer ülkelerini sıraladık. Vakit kaybetmeden başlayalım! 

  1. Nepal

Heybetli dağlarla çevrilmiş olan Nepal, mutlaka görmeniz gereken ülkelerin başında geliyor. Nepal her ne kadar dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olarak gösterilse de, mimariye ne kadar önem verdiklerini gittiğinizde çok net bir şekilde görebileceksiniz. Özellikle başkent Katmandu ziyaretiniz sırasında sizi çok şaşırtacak eşsiz mimari örneklerle karşılaşacaksınız. Everest’in muazzam görüntüsü de Nepal gezinizin unutamayacağınız manzaralarından biri olacak. Bu arada Nepal ucuz uçak bileti bulabileceğiniz ülkelerden biri ve bütçe sıkıntısı çekenler için de harika bir seçenek! 

  1. Avustralya 

İnsanlar ile hayvanların adeta iç içe yaşadığı Avustralya, herkesin muhakkak görmesi gereken ülkelerden biridir. Aborjinlerin ana vatanı olan bu ülke, kuşkusuz dünyanın en güzel plajlarını da bünyesinde barındırıyor. Şimdiye dek gördüğünüz tüm doğal güzellikleri bir kenara bırakabilirsiniz. Doğanın bir hediyesi olan manzaralar, insanlara hiç çekinmeden yaklaşan hayvanlar ve özellikle de kangurular size unutulmaz anlar yaşatacaktır. Her ne kadar uzak bir ülke olsa da bu ülkede yaşayacaklarınız mesafeye değer dedirtecek. 

  1. Filipinler 

Çok sayıda adaya sahip olan bu ülkenin kendine has bir atmosferi ve kültürü var. UNESCO Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan çeltik tarlaları ise dünyanın sekizinci harikası olarak değerlendiriliyor. Ada turları yaparak farklı bir kültürü tanımak isterseniz hiç tereddüt etmeden rotanızı Filipinler yönüne çevirebilirsiniz. Erken dönemde biletinizi almanız durumunda gayet uygun fiyatla ulaşımı sağlamış olursunuz. 

  1. Norveç 

Dünya genelinde ün salmış olan fiyortları ve trolleri olan Norveç, özellikle kuzey ışıkları nedeniyle her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor. Sadece kuzey ışıkları bile bu ülkeye gitmek için yeterli bir neden diyebiliriz. Bu arada Norveç’i gezilecek ülkeler listenize ekleyecekseniz küçük bir hatırlatma yapalım. Norveç, Avrupa’nın en pahalı pazarına sahiptir. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı farklı bir ülkede karşıladıktan sonra Norveç’e geçmeniz, bütçenizi korumanız adına önem taşıyor. 

  1. Brezilya 

Brezilya dendiğinde genellikle akla ilk gelen Rio Karnavalı oluyor. Aslında bu karnaval, ülke kültürünü de gayet güzel yansıtıyor diyebiliriz. Dansın ve müziğin hiç durmadığı bir ülkede zaman geçirmek sizi çok daha neşeli hissettirecektir. Brezilya’ya bir defa gidenler bu ülkeye yeniden gitmek için adeta can atıyor. Bu arada Amazon Yağmur Ormanları ve Amazon Nehri de Brezilya sınırları içerisinde yer alıyor. Bu ülkeye gittiğinizde dünyanın en güzel ikinci şelalesini de görmeyi unutmayın. Zaten turistler için çeşitli doğa turları düzenlendiğinden kendi imkanlarınız ile bu eşsiz güzelliklere ulaşma çabasına gerek kalmayacaktır. 

  1. Şili 

Gezginlerin listesinde pek bulunmuyor olsa da Şili, aslında muazzam güzelliklerle dolu bir ülkedir. Last Hope Fiyordu ve Atacama Çölü ise bu ülkeye gidenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Aynı zamanda dünyanın en yüksek volkanı olan Ojos Del Salado Dağı da Şili sınırları içerisinde yer alıyor. Ayrıca Şili, okyanus kıyısında yer alan bir ülke olmanın tüm hava koşullarını da barındırıyor. Bu nedenle her daim ılıman bir iklimin hakim olmadığı bilgisini de ekleyelim. 

  1. Hindistan 

Yapılan son araştırmalar, özellikle Türkiye’den gezi amacıyla en çok gidilen ülkelerden birinin Hindistan olduğu gerçeğini ortaya çıkardı. Rengarenk binalar, rengarenk kıyafetler ve bambaşka bir kültürün hakim olduğu bu ülkede, özellikle müzikler de sizi etkilemeyi başaracaktır. Hint mutfağının dünyanın en ünlü mutfaklarından biri olduğunu da belirtmek gerekir. Yemekleri damak tadınıza hitap etmiyor olsa bile yöresel lezzetleri tatmayı ihmal etmeyin. 

  1. Kıbrıs 

Sizlere son önerimiz de yavru vatan Kıbrıs olacak. Kıbrıs genellikle eğlence hayatı ile ön plana çıkıyor. Ancak gezilmeye ve görülmeye değer sayılamayacak kadar yere de sahip muhteşem bir ülkedir. Özellikle mesafe kısa olduğundan, kısıtlı bir zaman diliminde farklı ülkeleri gezmek isteyenler için de ideal bir seçenek olabilir. En uygun fiyatlarla Kıbrıs uçak bileti satın almak için de Pegasus’u tercih edebilirsiniz. Pegasus ile birbirinden ayrıcalıklı fırsatlara sahipsiniz. Hem konforlu hem güvenli hem de ekonomik seyahatler için tek adres: Pegasus!

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top