Siyaset

Gündem oluşturan ‘Soylu-Aktaş gerginliği’ iddiası: İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden sert açıklama geldi

T24 muharriri Tolga Şardan’ın ‘Sarallar’ olarak bilinen cürüm örgütüne yönelik geçen aylarda düzenlenen operasyonun perde ardını köşesine …

T24 muharriri Tolga Şardan’ın ‘Sarallar’ olarak bilinen cürüm örgütüne yönelik geçen aylarda düzenlenen operasyonun perde ardını köşesine taşıdığı yazı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. 

Şardan, yazısında Soylu’nun Sarallar Grubu’na yapılan operasyon ve soruşturma sürecinde sessiz kalmasına dikkat çektmişti. Sarallar Grubu’na yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bilgi verilmediği argümanına yer veren Şardan, Soylu’nun bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş‘a kendisine bilgi verilmemesi nedeniyle tenkitte bulunduğunu öne sürdü. Buna nazaran Aktaş da Soylu’ya karşılığında “size her söylediğimizde sızıntı oldu” dedi. 

“HİYERARŞİDEN ASLA TAVİZ VERMEYİZ”

Büyük yankı uyandıran argüman üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada, kurumun çalışmalarıyla ilgili savların “yalan ve iftiradan” ibaret olduğunu belirtildi. 

“Türk polis teşkilatına uyuşturucu iftirası atanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kimyasal silah iftirası atanlar yeni bir iftira kampanyası başlattılar” denilen açıklamada şu tabirler kullanıldı:

“İddia ve ileri sürülen Vilayet Emniyet Müdürlüğümüz çalışmalarında uyuma ait konular katiyetle palavra ve iftiradan ibarettir. Emniyet Teşkilatımız hiyerarşik nizamdan asla taviz vermeyen bir yapıya sahiptir. Vilayetimizde huzur ve güvenliğin korunması için tüzel mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bütün uygulamalar, sıralı amirlerimizin talimat ve uyumlarıyla gerçekleştirilmektedir. Teşkilatımızı yıpratmaya, karalamaya ve muvaffakiyetle gerçekleştirilen operasyonlarımızı gölgelemeye yönelik temelsiz savlarda bulunanlar hakkında hukuksal süreç başlatılacaktır. Kamuoyuna hürmetle duyurulur.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top