Dünya

Çin’den Rusya açıklaması: İlişkilerimiz bir kaya gibi güçlü

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. Zhao Lijian, Rusya ve Çin ortasındaki bağların karşılıklı …

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

Zhao Lijian, Rusya ve Çin ortasındaki bağların karşılıklı fayda sağladığını ve kaya üzere sağlam olduğunu belirterek, diğerlerine karşı yöneltilmediğini ve karşılıklı hürmet ve inanca dayandığını söyledi.

Zhao, “Size söyleyebileceğim tek şey Çin-Rusya münasebetlerinin kaya üzere sağlam olduğudur. Yeni devirde birbirlerinin en büyük komşuları ve kapsamlı stratejik ortakları olan Çin ve Rusya, bloklarla ittifak yapmama, üçüncü taraflarla çatışmama ve onları amaç almama, karşılıklı hürmet, eşitlik ve karşılıklı fayda temelinde çeşitli alanlarda ikili alakalar ve iş birliği geliştirme prensiplerine her vakit sıkı sıkıya bağlı kalmıştır” dedi.

Rusya-Çin ilgilerinin uzun vadeli, sağlıklı ve sürdürülebilir gelişiminin temelde iki ülke ortasındaki yüksek seviyedeki karşılıklı itimada dayandığını vurgulayan Zhao, “Çin, ikili bağlantıların yanlışsız istikamette daima ve istikrarlı bir formda ilerlemesine katkıda bulunmak için Rus tarafıyla işbirliği yapmaya hazırdır” sözlerini kullandı.

Zhao, Çin’in “barış içinde bir ortada yaşamanın beş ilkesine” bağlı kalacağını, öbür ülkelerle dostça işbirliğini geliştireceğini, yeni tip milletlerarası ilgilerin inşasını destekleyeceğini ve büyük güçler ortasında uyum ve olumlu etkileşimi teşvik edeceğini vurguladı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top