Eğitim

Bakan Özer’den ‘ara tatil’ mesajı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde yaklaşık 19 milyon öğrenciyi kapsayan, 2022-2023 eğitim öğretim yılının …

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde yaklaşık 19 milyon öğrenciyi kapsayan, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 14-18 Kasım arsındaki birinci orta tatiline ait yazılı açıklama yaptı.

Bakan Özer, hafta sonu ile birlikte 9 güne ulaşan ortada öğrencilerin keyifli vakit geçirmeleri dileğiyle, tüm öğretmen ve öğrencilere ‘iyi tatiller’ diledi.

Bakan Özer, öğrencilere ve öğretmenlere seslenerek, “Sevgili çocuklar, hafta sonu ile birlikte 9 güne ulaşan ortada bol bol dinlenmenizi, en uygun dostunuz olan kitaplarla vakit geçirmenizi ümit ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimiz memnun ve hoş bir tatil geçirmenizi, 21 Kasım Pazartesi günü sıhhatle tekrar okullarımızda buluşmayı diliyorum” dedi.

‘E-KÜTÜPHANE ÖĞRETMENLERİMİZİ BEKLİYOR’

Öğretmenlerin ‘mesleki çalışma’ programlarının çevrim içi olarak yapılacağını hatırlatan Özer, “Öğretmenlerimiz okula gitmeden Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden mesleksel çalışmalarını tamamlayabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkan kitaplardan oluşan özel bir seçkiyi barındıran e-kütüphane de yeniden ÖBA üzerinde öğretmenlerimizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni eğitim bahislerinin yanı sıra ÖBA’da geçmişten bugüne yayınlanmış 77 eğitim başlığının yer alacağı, öğretmenlerin daha evvel almadıkları rastgele bir eğitimi tamamlamalarının kâfi olacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Ara tatilin akabinde öğrenciler, 21 Kasım’da tekrar ders başı yapacak. 23 Ocak-3 Şubat 2023’te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023’te ise 2’nci orta tatil olacak. 12 Eylül 2022’de başlayan eğitim öğretim devri, 16 Haziran 2023’te sona erecek” denildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top