Dünya

Birleşik Krallık ordusu İHA’lara karşı ‘lazer topunu’ test etti

Birleşik Krallık ordusu tarafından basına servis edilen imajlarda, ‘Ejderha ateşi’ [dragon fire] ismi verilen lazer topunun, ‘quadcopter’ olarak …

Birleşik Krallık ordusu tarafından basına servis edilen imajlarda, ‘Ejderha ateşi’ [dragon fire] ismi verilen lazer topunun, ‘quadcopter’ olarak tabir edilen kolay ve hafif bir insansız hava aracını (İHA) iki mil öteden etkisiz hale getirdiği görüldü.

Topun yüksek irtifada, yüksek süratlerde hareket edebilen, ağır tahrip gücüne sahip gelişmiş silahlı insansız hava araçlarına karşı nasıl sonuçlar vereceği merak ediliyor.

MÜHİMMATA MUHTAÇLIK DUYMUYOR

İngiliz The Sun gazetesi hususa ait haberinde; Leonardo, QiniteQ ve MBDA şirketleri tarafından geliştirilen ‘Ejderha Ateşi’ tarafından yayılan görünmez 50kW’lık ışının, ses suratında hareket madeni para büyüklüğündeki gayeleri vurabildiğini öne sürdü.

Gazeteye konuşan savunma kaynakları, “nokta atışı” hassasiyetine sahip lazerin, mühimmata muhtaçlık duymadığı için gelecekteki savaşlarda ihtilal yaratabileceğini söyledi.

“KENDİNİ YAKMA TEHLİKESİ VAR…”

Habere nazaran, 100 milyon sterlinlik bir prototip geçen hafta Savunma Bakanlığı’nın Wiltshire’daki Porton Down alanında tam kapasiteyle test edildi.

Isıyı tek bir noktaya odaklamak için aynalar kullanan lazer topunun menzilinin 2.1 mile kadar çıktığı belirtilirken, kâfi güce sahip oldukları için savaş gemilerinde konuşlandırılabilecekleri argüman edildi.

Gazeteye konuşan savunma kaynakları; bu derece güçlü bir lazerin kullanımına dair en büyük zorluklardan birinin de “kendini yakmadan çalıştırabilecek bir sistem” tasarlamak olduğunu vurguladılar.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top