Siyaset

Bakan Nebati’den HDP’li Paylan’la ilgili açıklama: Mensup olduğum partiye oy verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine katılan Bakan Nureddin Nebati, muhalefet milletvekilleri tarafından pankartlarla karşılanarak …

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine katılan Bakan Nureddin Nebati, muhalefet milletvekilleri tarafından pankartlarla karşılanarak ”Vatandaşı silindir üzere ezdiniz” kelamlarıyla eleştirildi.

Komisyon üyesi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise Merkez Bankası’nın KKM’ler için ne kadar ödeme yaptığı sorusunu yöneltti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, soruyu yanıtlarken, Garo Paylan’ın daha evvel kendisinin ilçe lideri olarak misyon aldığı bir partiye oy verdiğini lisana getirdi.

Bakan Nebatı komitenin soru karşılık kısmında konuşma yaptığı sırada bahse dair şu sözlere yer verdi: 

“Garo Beyefendi ile ilgili bir sırrı paylaşmam gerekecek. Ben Bakırköy’de kapatılan Refah Partisi ilçe lideriydim. Birebir vakitte İstanbul Bakırköy’de kapatılan Fazilet Partisi’nin de ilçe lideriydim. Yeşilköylü olmamız hasebiyle de Garo Paylan ve mensup olduğu cemaatle de değerli iletişimlerimiz olmuştur. Hatta Fazilet Partisi ilçe lideriyken kendi ilçe listemizden bir Ermeni kardeşimizi vilayet genel meclisi üyeliğinden de aday göstermiştik. Hasebiyle gerek Kumkapı’da gerek Yeşilköy’deki ve Bakırköy’deki Ermeni Cemaatlerinde epeyce büyük ikramlarla karşı karşıya kalmış birisi olarak kendisinin de o periyotta mensup olduğum partiye de oy verdiğini açık yüreklilikle tabir eden kardeşimiz” 

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top