Dünya

Belçika’dan Türkiye’ye mesaj: Bölgede önemli bir aktör

Yunanistan’ın başşehri Atina’ya resmi ziyarette bulunan Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir …

Yunanistan‘ın başşehri Atina’ya resmi ziyarette bulunan Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir ortaya geldi.

Hadja Lahbib, görüşmenin akabinde düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye‘nin başkalarına benzemeyen bir komşu olduğunu söz etti.

Türkiye’nin NATO üyeliğine işaret eden Lahbib, “(Türkiye) bölgede değerli bir aktör” tabirini kullandı.

Lahbib, Yunanistan ile Türkiye ortasındaki gerginlikten duyduğu üzüntüyü lisana getirerek, “Tansiyonun düşürülmesi ve diyalog, bu cins ikili problemlerin çözülmesi için tek yoldur” diye konuştu.

Herkesin memleketler arası hukuka uyması gerektiğini tabir eden Lahbib, çatışmadan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Lahbib, Ukrayna‘daki savaşın akabinde gündeme gelen güç krizine de değinerek, Avrupa’nın Rus doğal gazından bağımsız hale gelmek için büyük bir gayret sarf ettiğini kaydetti.

Dendias ise görüşmede, iki ülkenin NATO, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) çerçevesindeki iş birliği, ticari alakalar, güç krizi ve bölgesel gelişmeler üzere hususların ele alındığını aktardı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top