Dünya

Binyamin Netanyahu: ‘BAE lideriyle ilişkileri daha da güçlendirme konusunda anlaştık’

Telegram hesabından yaptığı paylaşımda Netanyahu, Al Nahyan ile telefonda görüştüğünü aktardı. Netanyahu, “Şimdi dostum BAE Devlet Lideri …

Telegram hesabından yaptığı paylaşımda Netanyahu, Al Nahyan ile telefonda görüştüğünü aktardı.

Netanyahu, “Şimdi dostum BAE Devlet Lideri Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştüm ve birlikte vardığımız tarihi barış mutabakatının akabinde alakaları daha da güçlendirme konusunda anlaştık” sözlerini kullandı.

AL NAHTAN, NETANYAHU’YU BAE’YE DAVET ETTİ

Netanyahu ayrıyeten, şunları kaydetti: “Şeyh Bin Zayid beni ülkesine davet etti. Kendisine aramızdaki harika ilgi ve görüşme için teşekkür ediyorum.”

İsrail, 2020’de BAE, Bahreyn, Fas ve akabinde Sudan ile münasebetleri olağanlaştırma mutabakatları imzalamıştı.

İsrail ile BAE, Netanyahu’nun Başbakan olduğu 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen merasimle münasebetleri olağanlaştırma muahedesi imzalamıştı.

Netanyahu’nun muhalefette olduğu Haziran 2021’de misyona gelen hükümet de Abu Dabi ile bağları ilerletme istikametinde adımlar atmıştı.

Son yıllarda erken seçim ve koalisyon krizi sarmalına giren İsrail’de son olarak 1 Kasım’da yapılan erken genel seçimlerde eski Başbakan ve muhalefet başkanı Netanyahu’nun başını çektiği sağ blok 120 sandalyeli Meclise 64 milletvekili göndererek açık bir zafer kazanmıştı. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top