Teknoloji

Bulutistan Storage as a Service Çözümleri İle Verilerinize Her Yerden Ulaşın

İşletmelerin çoğu gün geçtikçe bulutu benimsiyor ve kurumsal bulut harcamalarının 2024 yılına kadar dünya çapında BT gelirinin %14’ünü oluşturacağı tahmin ediliyor. Sadece 2020’de işletmelerin %61’i pandemiye yanıt olarak iş yüklerini en azından kısmen buluta taşıdı ve bu da uzaktan çalışma ortamlarına geçişi hızlandırdı.

Bu noktada birçok köklü işletme, şirket içi depolamadan buluta geçiş yapmayı düşünürken, daha yeni şirketler de bulut depolamaya yatırım yapmaktan avantaj sağlayıp sağlayamayacaklarını merak etmektedir. 

Tüm işletmeler için trend haline gelen kurumsal bulut depolama çözümleri, yerinde bir veri merkezinin güvenliğiyle ortaklaşa bulutun çevikliğini sunan birleşik bir BT ortamı oluşturur. Büyük işletmelerin karmaşık ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan kurumsal bulut depolama, hem genel hem de özel bulutun en olumlu yönlerini sağlar.

bulutistan

Peki bulut depolama tam olarak nedir?

Bulut Depolama Nedir?

Bulut depolama yani cloud storage, dosyalarınızın genellikle başka bir işletme tarafından yönetilen harici sunucularda depolandığı anlamına gelir. Bulut depolama şirket içi depolamadan farklı olarak verilerinize her yerden erişmenize olanak tanır. Bu özellikle uzaktan çalışanları olan işletmeler için büyük bir avantajdır.

Son birkaç yılda bulut depolama, her büyüklükteki işletme için kullanılabilir hale gelmiştir. Verilerinize erişmek için tek ihtiyacınız olan cihazınız ve bir internet bağlantısıdır, bu da ekibinizin bağlantıda kalmasını kolaylaştırır. Bu noktada Bulutistan Storage as a Service Çözümleri işletmenize birçok avantaj sağlar.

Storage as a Service (Hizmet Olarak Depolama) Nedir?

Bir bulut iş modeli olarak STaaS, bir işletmenin bir abonelik teklifi aracılığıyla bir müşteriye depolama altyapısı kiraladığı yerdir. Bu, veri depolamak için güvenli bir yol sağlamanın yanı sıra donanım ve fiziksel alan tasarrufu açısından yedeklemeleri yönetmek için de uygun maliyetli bir yaklaşımdır.

Şirket içi ve bulut seçenekleriyle depolama stratejinize hibrit bir yaklaşımı birleştirmek, kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için depolama yükünü paylaşmanın anahtarıdır. STaaS ile sadece ihtiyacınız olan depolama için ödeme yaparsınız ve bu da operasyonel gider (OpEx) maliyet tasarrufu sağlar.

Büyüyen tüm işletmelerin, benzersiz ihtiyaçları için doğru depolama gereksinimlerine sahip olmalarını sağlamak önemlidir. Hızlı büyüyen uygulamalar, depolama alanının büyümesini gerektirir. Veri tabanı alanı eksikliği performansı etkileyebilir ve kapasite ve anlık depolama kaynakları üzerinde öngörülemeyen talepler getirebilir.

Bulutistan Storage as a Service Nedir?

Bulutistan Storage as a Service hizmeti, işletmenizin tüm uzun erimli veri saklama ihtiyaçları için hız, güvenlik ve ekonomik önceliklerini birleştiren bütünsel bir çözüm olarak tasarlanmıştır. Bulutistan, S3 protokollerinin tamamını destekleyen API erişimi ile nesne tabanlı depolamaya da imkan veren, alanında rakipsiz bir veri saklama hizmetidir.

Bulutistan Storage as a Service Çözümleri İle Sağlayacağınız Avantajlar

Aşağıda Bulutistan Storage as a Service Çözümleri’nin avantajlarını bulabilirsiniz:

1. Olağanüstü Durum Kurtarma (DR)

Bulutistan Storage as a Service Çözümleri’ni kullandığınızda, tüm veriler genellikle kendi konumunuzdan binlerce kilometre uzaktaki harici bir cihazda depolandığından ve yedeklendiğinden, verileriniz için sistem arızası riski daha düşüktür. Bu, çok yaygın bir sabit sürücü arızasının ardından gelen pahalı veri alımından kaçınacağınız anlamına gelir. Bulutistan yedekleme işlemini sizin için otomatikleştirir. Bu nedenle verilerinizi harici bir cihazda yedeklemenize gerek yoktur. Sonuç olarak zamandan ve maliyetten tasarruf edersiniz.

2. Verilere her yerden erişim

Verileriniz uzaktan depolandığından, ister İstanbul’da ister Madrid’de olun, verilerinize her yerden erişebilirsiniz. Bu, özellikle işiniz sık seyahat ediyorsanız veya ekibiniz farklı zaman dilimlerinde bulunuyorsa avantajlıdır.

Bulut depolama, ekibiniz dünyanın dört bir yanına dağıldığında işbirliği sürecine de yardımcı olur. Ekip üyelerini ayıran konum ve mesafe ne olursa olsun, çalışanların oturum açmasını ve diğer ekip üyelerinin çalışmalarına erişmesini kolaylaştırır. Bulut depolamayı kullandığınızda, yer veya ortam açısından kısıtlanmazsınız ve sonuç olarak çalışanlarınız evden veya yurt dışından 7/24 çalışabilir.

3. Maliyet tasarrufu

Bulut depolama, yazılım lisansları ve güncellemeler için ödeme yapma ihtiyacını ortadan kaldırır, maliyetler aylık fiyata dahildir. Bulut depolama, aynı zamanda bunu sizin için site dışında sağladığından, pahalı sunucu altyapısına yatırım yapma ihtiyacını da ortadan kaldırır. Bunu etkin bir şekilde Bulutistan’dan temin ettiğiniz için işletme içinde özel bir depolama uzmanına ödeme yapma ihtiyacını ortadan kaldırırsınız. 

4. Ölçeklenebilirlik

Bulutistan Storage as a Service Çözümleri’ni kullandığınızda, sadece ihtiyacınız olan depolama alanı için ödeme yaparsınız. İşletmeniz büyüme yaşarsa, Bulutistan veri depolama gereksinimlerinizde buna karşılık gelen büyümeyi karşılayabilir. Ödeme planını değiştirerek kullanılabilir depolama alanını genişletmeniz yeterlidir. Aynı şekilde, işletmeniz küçülürse, daha düşük bir oranda daha az depolama alanı da tercih edebilirsiniz. Yani kullandığınız kadar ödeyerek ölçeklenebilir ödeme planlarından yararlanabilirsiniz. 

5. Güvenlik

Bulutistan, parola korumalı veri depolama sunarak küçük işletmelerin kendi çabalarıyla sağladığından çok daha iyi bir veri güvenliği sunar. Veriler daha sonra şifreleme teknolojisi kullanılarak internet üzerinden gönderilir. Bu, en yüksek güvenlik standartlarının korunmasını sağlar.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top