Genel

Mutfak Dekorasyonu İçin Püf Noktaları

mutfak modelleri intema

Pek çok kişinin en çok zaman geçirdiği alan mutfaktır. Evlerde mutfakların dekorasyonu işte bu nedenle çok büyük bir önem taşıyor. Şayet mutfak dekorasyonu doğru şekilde yapılmışsa bu alanı daha keyifli ve sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bir anlamda dekorasyon mekanın kullanışlı olması bakımından da önemli bir unsurdur diyebiliriz. Peki, nelere dikkat etmeli, nasıl bir dekorasyon uygulamalı? İşte öneriler!

  • Beyaz Eşyaların Yerleşimi!

Öncelikle mutfakta ocak, buzdolabı ve bulaşık makinesinin üçgen bir hat çizecek şekilde yerleştirilmesinin büyük bir kolaylık sağladığını belirtelim. Bu eşyaların yerleşimi, mutfağın ne oranda kullanışlı olduğu konusunda da belirleyici bir unsurdur. Eğer mutfağınızı yeni baştan tasarlamak isterseniz bu altın kuralı da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu noktada önerimiz İntema internet sitesine uğramanız olacak. Bu site üzerinden kendi mutfak çiziminizi kendiniz yapabiliyor ve tamamen sizin tasarımınız olan bir mutfağa sahip olabiliyorsunuz. 

  • Renk Seçimi

Elbette dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri de renk seçimidir. Mutfakta soft renkleri tercih etmeniz huzurlu, canlı renkleri tercih etmeniz ise enerjik bir atmosfer yaratır. Son dönemin trendleri soft renkleri işaret ediyor olsa da özgürce seçim yapabileceğinizi belirtelim. Önemli olan çok fazla sayıda rengin bir arada kullanımından uzak durmanızdır. Aksi halde ortaya göz yoran, nahoş bir görünüm çıkabilir ve bu da mutfağınızın karmaşık bir stile sahip olması anlamına geliyor. 

  • Depolama Alanları 

Üzerinde titizlikle durulması gereken hususlardan biri de mutfak malzemelerinin yerleşimidir. Bu noktada yeterli dolap ve depolama alanının olmasına dikkat etmelisiniz. Depolama alanlarının en verimli şekilde kullanılacak bir biçimde dizayn edilmiş olması da önem taşıyan hususlar arasında yer alıyor. Bu konuya da dikkat ederseniz son derece kullanışlı ve bir o kadar da güzel görünen bir dekorasyon çalışması da yapabilirsiniz. 

  • Aşırı Aksesuardan Uzak Durun! 

Mutfağınızı dekore ederken çok sayıda aksesuar kullanmaktan da uzak durmalısınız. Aksesuarlar az miktarda olmalı ve aynı zamanda uyguladığınız dekorasyon stiline de uyum sağlamalıdır. Tüm duvarları dekore etmek yerine sadece tek bir duvarda dekorasyon çalışması yapmaya yönelebilirsiniz. Eğer mevcut mutfak stillerini gözden geçirmek isterseniz intemamutfak.com.tr adresine uğrayın.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top