Teknoloji

En İyi Ebeveyn Kontrolü Uygulaması Nasıl Seçilir?

ebeveyn kontrol uygulamaları

İnternetin gün geçtikçe daha tehlikeli bir mecra olmasıyla birlikte telefonda ebeveyn kontrolü yapmak isteyenlerin sayısı da giderek artmaktadır. Çocuklarının ve sevdiklerinin kötü niyetli kişilerin hedefi olmasını istemeyenler, kendilerine uygun, güvenilir ve düzgün çalışan bir program aradıklarında kafaları karışabilir. Bu yazıda internet ebeveyn kontrolü ile ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Ebeveyn Kontrol Uygulaması Nedir?

Bir ebeveyn kontrolü uygulaması, ebeveynin telefonuna veya tabletine (ve genellikle aynı zamanda çocuğun cihazına) indirilebilir ve bu uygulama, çocuğun bilgisayarındaki, telefonundaki, dizüstü bilgisayarındaki ve/veya tabletindeki etkinliklerin ebeveyn tarafından izlenmesine, engellemesine ve sınırlamasına olanak tanır. Böylelikle çocuğun telefonundan internet yoluyla gelecek tehlikelere karşı önlem alınmış olur.

Ebeveyn kontrol uygulamaları ile çocuğun sosyal medya hesapları, gelen ve giden arama kayıtları, WhatsApp, Messenger gibi anlık sohbet platformları, SMS mesajları, eş zamanlı konum bilgisi, telefonda bulunan tüm görsel medya, sıkça girilen internet siteleri, internet geçmişi, silinmiş olsa bile tüm kayıtlar, kullanılan Wi-Fi ağları ve çok daha fazlası izlenebilir, engellenebilir ya da sınırlama getirilebilir. Böyle bir uygulama yardımıyla kolayca telefonda zararlı siteleri engelleme kullanabilirsiniz.

En Güvenilir Ebeveyn Kontrol Uygulaması Hangisidir?

Günümüzde cep telefonu ebeveyn kontrolü ücretsiz ya da ücretli olmak üzere birbirinden değişik telefon takip uygulamaları bulunuyor. Bunların bazıları çok detaylı hizmetler sunarken bir kısmı da daha az bilgi sunuyor. Çocuklarınızın gerek dışarıda gerekse evde bulundukları süre içerisinde telefonlarından hangi aktiviteleri yaptıklarını ve kimlerle görüştüklerini tam anlamıyla ve net biçimde takip edebilmeniz için en iyi program eyeZy’dır.

Ebeveyn kontrolü için güçlü bir araca ihtiyacınız olduğunda eyeZy uygulamasını son derece kolay bir biçimde çocuğunuzun telefonuna indirerek arama geçmişi, GPS konumu, metin mesajları, WhatsApp, Snapchat, Facebook, web geçmişi ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm etkinlikleri izleyebilirsiniz. Android ve iOS için kullanımı uygundur. Tek yapmanız gereken size uygun planı seçerek üye olmak ve müşteri hizmetlerinin size gönderdiği e-postadaki yönergeleri izleyerek programı hazır hale getirmek.

eyeZy, sizin adınıza bir hesap açacak ve bu hesaba girerek, kontrol panelinizden hedef telefondaki tüm bilgileri takip edebileceksiniz. Yukarıdakilere ek olarak geofencing özelliğiyle, çocuğunuz belirlemiş olduğunuz güvenli bölgelerin dışına çıktığında anında bildirim alacaksınız. Ayrıca yine sizin belirlediğiniz ve önemli olduğunu düşündüğünüz anahtar kelimeler hedef telefonda kullanıldığında yine anında haberiniz olacak.

Ziyaret ettikleri internet sitelerinin yanı sıra telefonlarına yüklemiş oldukları uygulamaları da kontrol etme ya da engelleme şansınız var. Üstelik eş zamanlı olarak ekran kaydı bile alabilirsiniz. Kişiler listesine erişebilir ve kimlerle görüştüğünü öğrenebilirsiniz. Takvimdeki notlardan kaydettikleri aktivitelerden haberiniz olabilir.

Telefon Takibinde Hangi Özelliklere İhtiyacınız Olabilir?

Bir telefonu her yönüyle takip etmek için birden fazla özelliğe ihtiyacınız olacak. Çünkü çocuklarınızın telefondaki güvenliklerini sağlamak için yalnızca arama kayıtları ya da konum bilgisi gibi en yaygın olan özellikler yeterli olmayabilir. Kaliteli bir telefon takip programının şu hizmetleri sunması gereklidir:

  • İnternet taraması
  • Zaman planlama
  • Yüklenen uygulamalar üzerinde kontrol
  • Anlık sohbet uygulamalarını kontrol etme
  • Telefondaki etkinliklerle ilgili bildirim alma
  • Telefonun konum bilgisine ulaşma

Yukarıdaki hizmetleri sunan bir ebeveyn kontrol uygulaması hem güvenilirdir hem de detaylı bilgi sunar. İnternet geçmişini ve ziyaret edilen siteleri gördüğünüzde ve içlerinde çocuğunuza zarar vereceğini düşündükleriniz bulunduğunda müdahale etme şansınız var. Bu tür siteleri engelleyebilirsiniz. Ayrıca ekranda geçirilen süreyi ayarlamak da elinizde. Telefona yüklenen uygulamalar için de aynısı geçerli.

Eğer çocuğunuz zararlı bir uygulama yüklediyse ya da bir uygulamada çok fazla zaman geçiriyorsa bu uygulamaya erişimi durdurabilirsiniz. Bu tür uygulamaların tüm kayıtlarını uzaktan silme ya da kontrol edebilirsiniz. Bunun yanı sıra tüm sohbet uygulamalarına silinen mesajlar ile birlikte erişiminiz vardır.

En önemlilerinden biri de telefonun konumunu takip edebilmenizdir. Eş zamanlı olarak çocuklarınızın net olarak nerede olduklarını öğrenmek istiyorsanız bu uygulama tam size göre. Üstelik geofencing özelliğiyle güvenli bölgenin dışına çıktıklarında hemen haberiniz olur. Çünkü telefondaki tüm etkinliklerle ilgili bildirim alma şansınız var. Her zaman her yerden kontrol paneliniz ve bildirimler sayesinde çocuklarınızın telefonlarını takip edebilirsiniz.

SonuçTüm dünyada anne babaları endişelendiren internet güvenliği konusu için pek çok çözüm sunuluyor. Fakat iyi bir telefon takip uygulaması edinerek çocuklarınızın telefonlarındaki her hareketi izlemek isteyebilirsiniz. eyeZy telefon takip ve ebeveyn kontrolü uygulaması ile artık çocuklarınızın güvenliğinden endişe etmenize gerek kalmayacak.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top