Teknoloji

iPhone Telefon Modelleri

Efsane Cuma indirimlerine konu olan ürün gruplarından birisi de iPhone telefon modelleridir. iPhone cep telefonu modelleri yılın kampanya dönemlerinde indirime girerek büyük bir fırsat sunuyor. Dolayısıyla yeni bir iPhone satın almak istiyorsanız, bu zamanları kollamanız gerekmektedir. Bütçenizden tasarruf etmek amacıyla bunu yapmanız şarttır diyebiliriz. Ayrıca ilgili telefon modelleri arasında tercihte bulunurken özellik ve fiyat araştırması yapmayı ihmal etmeyin. Böylelikle en uygun iPhone modelini bulmanız çok kolay olacaktır.

İlk iPhone modeli 2007 yılında Steve Jobs tarafından tanıtılmıştır. O zamandan bu yana belirli dönemlerde seriye yeni modeller ekleniyor. Her yeni eklenen modelin öncekine göre daha fazla gelişmiş özelliklere sahip olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Bu nedenle alıcılar nezdinde son çıkan iPhone modellerinin daha çok ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Ayrıca iPhone kullanıcıları, ilgili telefonu kullanmanın ayrı bir prestij sağladığını da düşünmektedir.

iPhone modelleri 2G serisi ile başlar ve günümüzde iPhone 14 serisiyle devam eder. İlk tanıtılan iPhone modelinden bu yana birçok modelin varlığı söz konusudur. Her seri bir rakam ile ifade ediliyor. Ancak iPhone X gibi harf ile tanımlanan seriler de bulunmaktadır. iPhone X, onuncu yıla özel geliştirilmiş bir modeldir. Dolayısıyla kullanıcılar arasında özel bir yeri bulunuyor.

Kusursuz Tasarımıyla iPhone 14

Serinin son modeli olan iPhone 14, kusursuz tasarımıyla ön plana çıkıyor. Bununla beraber teknolojik anlamda birçok yeniliğin de eklendiğini söylemek mümkün. Teknolojik anlamda kamera özellikleri dikkatleri üzerine topluyor. Bunun, her yeni çıkan iPhone modelinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle kameraya yoğunlaşma noktasında gelenek bozulmamıştır. iPhone 14, tasarım anlamında da bir yenilik içeriyor. Modelin dört farklı renk seçeneğine bir de mavi rengi eklenerek seçenek sayısı beşe çıkarılmış. Bu anlamda Apple’ın mavi severlerin dikkatini kazandığını söyleyebiliriz. Bununla beraber iPhone’un kendine has olan köşeli ekran tasarımı, bu modelde de sürdürülmüş.

Tasarım, hiç şüphesiz telefon alacakların ilk baktıkları unsurlardan birisidir. Dolayısıyla kullanıcılar açısından tasarımın ayrı bir yeri bulunuyor. Bununla beraber iPhone 14’ün tasarım anlamında tam puan alacağını önceden öngörebiliriz. Çünkü gelişmiş tasarım seçenekleriyle piyasaya sunulan iPhone 14, her kesimden insana hitap ediyor.

Tasarımdan söz etmişken iPhone modellerinin kendine has özelliklerine de değinmek gerekir. iOS işletim sistemi, iPhone’u özgün kılan ana unsurlardan birisidir. Hali hazırda birçok kullanıcının iOS işletim sistemi nedeniyle iPhone tercih ettiğini söyleyebiliriz. iPhone’un kendine özel güvenlik sistemi de kullanıcıları cezbeden noktalar arasında. Diğer birçok özelliğinin yanı sıra kamera özelliklerinin iyi noktada olması, iPhone’u diğer telefonlardan ayırarak onu tercih edilebilir kılıyor. Bu nedenle iPhone, her yıl satış rekorları kırmaktadır.

iPhone 14 Modelleri

iPhone serileri içerisinde üretilen modellerin bir de sürümleri bulunur. Bu sürümler, gelişmişlik seviyesine göre “S”, “Pro”, “Plus”, “Max”, “Mini” gibi isimlerle adlandırılıyor. Aynı durum iPhone 14 modelleri için de geçerlidir. iPhone 14’ün şu an için orijinal sürümüne ek olarak “Pro” ve “Pro Max” seçenekleri mevcut. Her biri farklı bir gelişmiş özellik seviyesini tanımladığı için sürümler arasında fiyatların da değiştiğini görebiliyoruz. Ayrıca iPhone 14 Plus seçeneğiyle farklı özellikler de kullanıcılara sunulabilir.

iPhone telefon modellerinden herhangi birisini satın alırken mutlaka ihtiyaçlarınızı gözetmeniz gerekiyor. Çünkü ilgili telefonlar gelişmiş birçok teknolojik özelliği barındırdığı için fiyatları direkt olarak etkilemektedir. Bu nedenle kullanmayacağınız bir özellik için gelişmiş seçeneklere sahip iPhone modelini almanızın bir anlamı bulunmamaktadır. Sadece ihtiyaçlarınıza yönelerek doğru iPhone modelini bulabilmeniz mümkündür.

iPhone modelleri arasında tercihte bulunmadan önce detaylı fiyat araştırması yapmanızı öneriyoruz. Aracı firmaların girmiş olduğu kampanyalar ve yapmış olduğu indirimler, dönem dönem değişebileceği için fiyat farklılıklarını mutlaka bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle ilgili seçenekler arasında en uygun olanı bulmanız için araştırma yapmanız ve bazı özelliklerin ne anlama geldiğini bilmeniz gerekiyor.

iPhone cep telefonu modellerine yenisi eklendikçe eski modele olan talep azaldığından dolayı bu modellerin fiyatlarının düştüğünü söyleyebiliriz. Aslında talebin azalması nedeniyle yaşanan bu fiyat düşüklüğü, iyi bir alım fırsatı olabiliyor. Bu gibi durumlar hakkında da önceden bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

iPhone 14 Fiyat Seçenekleri

iPhone 14 fiyat seçenekleri, ilgili modelin sürümlerine göre değişiklik gösteriyor. Buna göre iPhone 14 fiyatı ile iPhone 14 Pro Max fiyatları aynı olmayacaktır. “Pro Max” sürümü daha fazla gelişmiş özellik seçeneğine sahip olduğu için daha yüksek bir fiyatta olacaktır. Bu nedenle iPhone 14 Plus satın alırken mutlaka özellikleri incelemeli ve ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını kontrol etmelisiniz.

iPhone 14 fiyatları, diğer modellerde olduğu gibi Apple tarafından belirlenmiştir. Apple, yürütmüş olduğu fiyat politikaları, maliyetleri, kâr marjları gibi unsurları gözeterek bu fiyatı oluşturur. Ancak ilgili cihaz ülkemize geldiğinde başkaca ek maliyetler ortaya çıkıyor. Ülkemizde bu cihazların satışı yapılırken genel olarak döviz fiyatları ve vergiler söz konusu olduğundan dolayı fiyatların biraz daha arttığını söyleyebiliriz. Aracı firmaların lojistik maliyetleri, pazarlama maliyetleri de buna eklenince satış fiyatı ortaya çıkıyor. İlgili iPhone modeli için bütçeniz doğrultusunda, belirlenen fiyatlar üzerinden satın alım gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone modellerini araştırırken mutlaka önceki modellerin fiyatlarını da kontrol ediniz. Örneğin iPhone 13, talep azalmasından dolayı doğal olarak iPhone 14’ten daha ucuz olacaktır. Aralarındaki özellik farklarını ve bunların sizi ne derece etkileyeceğini inceleyerek önceki modeli tercih edebilirsiniz. Böylece bütçe anlamında ciddi tasarruflar elde edebilirsiniz.

iPhone Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni bir cep telefonu satın almaya karar verdiyseniz ve iPhone satın alacaksanız, bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunları dikkate almamanız halinde, birçok anlamda sorun yaşayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekildedir;

· İlk olarak modele karar veriniz. iPhone’lar model bazında çeşitliliğe uğradığı için ilk olarak hangi model telefon alacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Sonraki aşamalarda ihtiyaçlarınızı da gözeterek sürüm tercihine geçebilir ve böylelikle alacağınız telefonu tam olarak belirleyebilirsiniz. Model tercihinde ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığına mutlaka dikkat ediniz. Örneğin iPhone 14 Plus telefonunu incelediniz ve kullanmayacağınız birçok özellik mevcut. Sırf daha fazla özellik sunuyor diye tercih etmeniz doğru olmayacaktır.

· iPhone fiyatları, dikkat etmeniz gereken bir diğer unsurdur. Model ve sürümler arasında fiyat farklılıkları bulunduğundan dolayı bütçenize uygun ve ihtiyacınızı karşılayan telefonu bulmanız gerekiyor. Bu nedenle detaylı bir araştırma yapmanız gerekebilir. Ayrıca özellikler arasında anlamadığınız noktalar varsa bunlar için de ek olarak araştırma yapabilirsiniz. Bu sayede doğru model ve sürümü bulmanız çok daha kolay olacaktır.

· Tasarım, dikkat etmeniz gereken unsurlardan bir diğeridir. Birçok kişi için telefonun tasarımı, önem verilen konular arasındadır. Bu nedenle ilgili telefonun ağırlığından boyut özelliklerine kadar tüm tasarım unsurlarını kontrol edin.

· Kalite, iPhone alırken dikkat edeceğiniz bir unsurdur. Hemen her iPhone modeli kaliteli bir kullanım deneyimi sunsa da modeller arasında kalite farklılıkları olduğunu biliniz. Son modellere yaklaştıkça kalite daha da artacaktır. Ancak kalite – fiyat – performans gibi kriterlerin kesiştiği noktada satın alım gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle sizin için en uygun iPhone modeline karar vermiş olacaksınız. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top