Teknoloji

Casper VIA X30 Plus Ön ve Arka Kamera Özellikleri 

Casper, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen  VIA ailesinin yeni üyesi Casper VIA X30 Plus’ı duyurdu. Satışa çıkan taze telefon X30 Plus, güzel ve şık tasarımları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu tasarımların yanı sıra performansı, pil ömrü, kamerası ve iletişim yetenekleri ile de oldukça merak edilen bir model. Casper VIA X30 Plus, kullanacağı telefonun tasarımına önem veren, teknolojiyi takip eden ve akıllı telefon trendinin farkında olan herkese hitap etmektedir. 

Öğrenciden profesyonele pek çok kesimin ilgisini çeken Casper VIA X30, bir akıllı telefondan beklenen her şeyi  kullanıcıya sunuyor. Cihaz yüksek kalitede fotoğraf ve videolar çekebilmek, çoklu uygulamaların kullanımında performans kaybı yaşamamak, NFC gibi yeni teknolojileri deneyimlemek, oyun oynamak gibi özellikleri bir arada tutuyor. Casper VIA X30 Plus buna ek olarak sahip olduğu geniş depolama alanı ile binlerce fotoğraf ve videodan oluşan arşivi kolaylıkla cebinizde taşımaya olanak sağlıyor. 

Casper VIA X30 PLUS arka ve ön kamera özellikleri
Casper VIA X30 PLUS arka ve ön kamera özellikleri

Casper VIA X30 Plus Ön ve Arka Kamera Özellikleri Neler?

Casper VIA X30 Plus kamerası 3 farklı lens kullanılarak tasarlanmıştır. Bu kameralardan ana kamera, 50MP ölçüsünde fotoğraf çekmektedir. Yüksek çözünürlükte fotoğraf çekmek isterseniz kamera ayarlarından 50MP modunu aktifleştirmek yeterli olacaktır. Telefonun diğer iki kamerasından biri 8MP geniş açılı diğeri ise 2MP bokeh kamerasıdır. Bir diğer kamera ise 13MP olan ön kameradır. 

Casper VIA X30 Plus kameraları yapay zeka desteğine sahiptir. Bu özelliği arayüz ile açıp kapatabiliyoruz. Yapay zeka desteği sayesinde, ekstra ayarlama yapmadan, telefonu sahneye ve ışıklandırma koşullarına hazırlayabilyorsunuz. Böylece yapay zeka sayesinde en uygun çekimi yapabiliyorsunuz. Bu ayara ek olarak, üst tarafta seçebileceğiniz filtre paletleri mevcuttur. 

Casper VIA X30 Plus kamerasının ek seçenekleri arasında Güzellik Videosu, Panorama, Yavaş Çekim ve Pro modu gibi sıkça kullanılabilecek kamera modları yer almaktadır. Telefonun fotoğraf  kalitesi tatmin edici seviyededir. Üstelik VIA X30 , sınıfından daha üstün fotoğraflar çekebilmektedir. Bokeh kamerası sayesinde arka planı bulanık çekebiliyorsunuz.Bu sayede fotoğrafta özne ile arasına bir derinlik katarak sujeyi ön plana çıkarmak  mümkündür . 

Fotoğraflarınıza portre modu ile de derinlik katabilmeniz mümkündür. Özellikle selfielerinizi portre modunda çekerek  bu özelliği kullanabilirsiniz.Bütün bu özelliklere ek olarak hem ön kamera hem de arka kamera ile Full HD Video kaydı yapabilirsiniz. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top