Spor

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis: Savunmamız çok iyi değildi

THY Avrupa Ligi’nin 7. haftasında ağırladığı Sırbistan grubu Kızılyıldız mts’yi 93-79 yenen Fenerbahçe Beko’nun başantrenörü Dimitris Itoudis …

THY Avrupa Ligi’nin 7. haftasında ağırladığı Sırbistan grubu Kızılyıldız mts’yi 93-79 yenen Fenerbahçe Beko’nun başantrenörü Dimitris Itoudis, makûs savunmayla başlamalarına rağmen üçüncü çeyrekte toparlanarak galip geldiklerini söyledi.

Yunan çalıştırıcı, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Savunmamız çok güzel değildi. Oyun kurucularını tutamadık. Üçüncü çeyrekte toparlandık. Ligde bütün kadrolar çok güzel, düzey çok yüksek. Atletler için kolay değil. Ulusal kadroda oldukları için Kızılyıldız mts kimi oyuncuları getiremedi. Melih Mahmutoğlu kenardan gelerek maça farklı bir boyut kazandırdı.” diye konuştu.

Fenerbahçe Beko ve Yunanistan Ulusal Ekibi’ni birlikte çalıştırırken motivasyonunu nasıl koruduğu istikametindeki soruya Itoudis, “Çok güç bir şey. Fenerbahçe’ye teşekkür ediyorum. Kontratımda olmamasına karşın bana müsaade verdiler. Bana özel uçak gönderen Yunanistan’a teşekkür ediyorum. Burada kıymetli olan şey FIBA ve Avrupa Ligi ne istiyor? En yeterli oyuncuları istiyorlarsa, daha güzel bağlantı kurmaları lazım. Yanlış bilmiyorsam 4 başantrenör hem kulüp hem ulusal ekip çalıştırıyor. Bu kolay değil. Türkiye Basketbol Federasyonu maçları erteledi ulusal gruba yardımcı olması için lakin Yunanistan yapmadı. FIBA ile Avrupa Ligi’nin standartları adil değil.” karşılığını verdi.

JOVANOVİC: “ENERJİMİZ KALMADI”

Kızılyıldız mts Başantrenörü Vladimir Jovanovic, eksik oyuncularına dikkat çekip, maça yeterli başlayamadıklarını aktardı.

Jovanovic, “İyi savunma yapamadık ve kolay sayı bulmalarına müsaade verdik. Hatta ikinci defa topu almalarına bile müsaade verdik. Çok fazla eksik oyuncumuz olduğu için gücümüz kalmadı. Rakibimizi tebrik ediyorum.” sözlerini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top