Siyaset

‘Hapis’ talebiyle yargılanıyor… Ekrem İmamoğlu’ndan duruşma sonrası ilk açıklama: ‘Net olarak beraat beklerdim’

YSK üyelerine hakaret savıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun davası bugün görüldü. İmamoğlu’nun 4 yıl 1 …

YSK üyelerine hakaret savıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun davası bugün görüldü. İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsinin istendiği dava 14 Aralık’a ertelendi.

İBB Lideri İmamoğlu, Şehzadebaşı Camii’nde kıldığı cuma namazının akabinde basın mensuplarına dava hakkında açıklamalarda bulundu.

“BUGÜN NET OLARAK BERAAT BEKLERDİM”

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satırlar şu formda:

“Bugün çok enteresan bir gün yaşandığını düşünüyorum. “Israrlı bir biçimde hâkim, sözlerimin muhatabının Sayın Bakan olduğunu lisana getirmiştir. Bu ısrarlı tarife karşın, savcının en üst seviyeden mütalaa bildirmesi üzücüdür. Bugüne kadar olanlar toplumun vicdanında toplumun vicdanında yerini bulmuştur. Bugün net olarak beraat beklerdim. Yargı süreci devam ediyor, mahkemeyle ilgili daha fazla beyanda bulunmak istemiyorum ancak son olarak şunu söyleyeyim, içeride ettiğim duayı, vatandaşlarımızın huzurunda etmekten geri durmayacağım, Allah memleketimizi ve memleketimizin insanını, vicdan, adalet ve ahlak mahrumu insanların şerrinden korusun. 

Herkesin hukuka, adalete muhtaçlığı olduğunu unutmamamız gerekiyor. ‘Devletin dini adalettir’ kelamı çok kutsal, çok kıymetli, çok özel. Ben her vakit duamı kendi adıma da ederim, Allah’ım kimseye adaletsiz bir süreç yaşatmayayım diyorum. İnsanlara adaletli hizmet edebilmek bir devlet beşerinin temel sorumluluğudur. Hukuka dair süreçler bu kadar gündemi meşgul etmesi ülkemiz insanları ve gelecek kuşak için çok problemli ortamlar yaratıyor. İnsanların ümitlerini kırıyor. Lakin tekrar söz edeyim ki, en fazla umudu, ümidi gelecek ismine hoş ülkemin hoş insanlarında görüyorum. Bu adaletsiz ve hukuksuz uygulamaların olduğu günleri aşacağız. Bugün beraat verilsin diye beklediğim bir ortamda dava ertelenmiştir. Süreci takip edeceğiz, hukukçularımızla takip edeceğiz, umut ederim ki, ben aziz Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum.”

NE OLMUŞTU?

Eski Yüksek Seçim Şurası (YSK) Lideri Sadi İtimat ve heyet üyelerine hakaret ettiği savıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun duruşması bugün görüldü.

Duruşmada birinci olarak FOX TV muhabiri Gülşah İnce ‘tanık’ olarak dinlendi. “İmamoğlu, ‘Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye’ kelamlarını Yüksek Seçim Heyeti’ne (YSK) değil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşılık olarak sarf etti” diyen İnce, gelişmeyi akşam haberlerinde de bu formda haberleştirdiklerini vurguladı. 

Hakim, kelam konusu tabir üzerine “İmamoğlu’nun muhatabının Soylu olduğu açık” diye konuştu. Savcı ise buna karşın İmamoğlu için 4 yıl 1 aya kadar mahpus ve siyasi yasak talep etti. 

Duruşma, 14 Aralık’a ertelendi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top