Siyaset

İmamoğlu’nun davası başladı: Kartal Kaymakamlığı’ndan ‘ilçe genelinde toplanma yasağı’ kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lideri (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin akabinde yaptığı basın açıklamasında eski …

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lideri (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin akabinde yaptığı basın açıklamasında eski Yüksek Seçim Heyeti (YSK) Lideri Sadi İtimat ve üyelerine hakaret ettiği savıyla yargılandığı dava başladı.

Kartal Kaymakamlığı, duruşma nedeniyle ilçe genelinde toplanma yasağı ilan etti. Bu yasak, daha evvel sadece ‘adliye çevresi’ için getirilmişti.

İmamoğlu’nun duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 4 yıl 1 aya kadar mahpusu istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın nihaileşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir. 

DURUŞMA BAŞLADI

Duruşmada, FOX TV muhabiri Gülşah İnce’nin şahit olarak dinlendi. “Görüntüler de ayan beyan ortada. Ham imajları ve haberi size gönderdim. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında sarf ettiği kelamları tırnak içinde alıntılayarak motamot İmamoğlu’na sordum. O da karşılık verdi. Diğer TV kanalları da vardı. Tıpkı gün Soylu’ya cevap olarak haberleştirdik.”

Hakim ise “Sözlerin kime yönelik olduğu muhattabı muhakkak. Tartışılmasız. Sayın Süleyman Soylu’ya karşı söylendiği belli” dedi.

Avukat Gökhan Günaydın, hakimin kelamları üzerine, “Kayda geçmesini istiyorum” dedi. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top