Ekonomi

ÖTV indirimi olacak mı? Otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi?

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birine, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının gölgesinde gidiyor. Geniş toplum bölümlerinin şikayet …

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birine, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının gölgesinde gidiyor. Geniş toplum bölümlerinin şikayet ettiği hayat pahalılığının seçimlerde aleyhine dönebileceğinden kaygı eden iktidar partisi ise seçimlerden evvel tabir yerindeyse “kesenin ağzını açtı.”

Geçen yaz aylarındaki minimum fiyat artışı, toplumsal konut projesi ve son olarak KYK kredi borç faizlerinin silinmesini de içeren yasal düzenlemelerin parti oylarına olumlu yansıdığını düşünen AKP, yılbaşından evvel başta emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olmak üzere yeni düzenlemeleri Meclis’ten geçirmeyi planlıyor.

Bu kapsamda birtakım eserlerde ÖTV indirimi yahut sıfırlanması da gündemde.

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, arabalarda ÖTV indiriminin olup olmayacağını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, arabalarda ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını belirterek, “Matrah eşikleri düzenlemesiyle ilgili çalışıyoruz.” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top