Malatya bu sabah meydana gelen depremle sarsıldı. AFAD verilerine göre merkez üssü Battalgazi olan deprem saat 09.00 sıralarında gerçekleşti. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki sarsıntı çevre illerde de hissedildi.
Deprem kısa süreli paniğe neden olurken vatandaşlar evlerinden ve iş yerlerinden dışarı çıktı.
Çevre İller de Sallandı
Meydana gelen deprem yalnızca Malatya ile sınırlı kalmadı. Sarsıntının:
- Kahramanmaraş
- Gaziantep
- Adıyaman
- Şanlıurfa
- Diyarbakır
- Elazığ
- Kayseri
- Sivas
başta olmak üzere birçok çevre ilde hissedildiği öğrenildi.
Özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların sarsıntıyla birlikte büyük korku yaşadığı belirtildi.
Bakan Çiftçi: “Olumsuz Bir Durum Bulunmuyor”
Depremin ardından açıklama yapan Mustafa Çiftçi, AFAD ve ilgili ekiplerin hızlı şekilde saha çalışmalarına başladığını duyurdu.
Bakan Çiftçi açıklamasında:
“An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir.”
ifadelerini kullandı.
Yetkililer, bölgede detaylı tarama çalışmalarının sürdüğünü ve ihbarların yakından takip edildiğini belirtti.
Malatya Valisi: “Şu Ana Kadar İhbar Yok”
Seddar Yavuz da deprem sonrası açıklama yaptı. Vali Yavuz, ekiplerin sahaya yönlendirildiğini belirterek şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk ihbarı alınmadığını söyledi.
Deprem sonrası kamu kurumlarının koordineli şekilde çalışmaya devam ettiği öğrenildi.
Ulaştırma Bakanı’ndan Altyapı Açıklaması
Abdulkadir Uraloğlu ise karayolları ve haberleşme altyapısına ilişkin son durumu paylaştı.
Bakan Uraloğlu:
“İlk belirlemelere göre karayollarımızda ve haberleşme altyapımızda herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.”
açıklamasını yaptı.
Bakanlık ekiplerinin güzergâhlar üzerindeki inceleme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Depremin ardından Malatya genelinde tedbir amaçlı eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.
Yetkililer vatandaşlara resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri ve hasarlı yapılardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.