Seyahat

Miami’de Gezilecek En Turistik Cazibe Merkezleri

Canlı gece hayatı, büyüleyici kumsallar, gizli doğa, eşsiz tarih ve kültürel kimliğiyle ABD’nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Miami, her yaştan ziyaretçiye keyifli bir tatil deneyimi sunuyor.

Florida’nın en iyi plajlarından bazılarına, çok sayıda heyecan verici müzeye ve tema parkına, canlı gece hayatına ve yıl boyunca muhteşem etkinliklere – büyüleyici ve canlı Küba etkisinden bahsetmeye bile gerek yok – ev sahipliği yapan Miami, herhangi bir şehir kadar dinamik ve gelişen bir şehirdir. Kaplumbağaların yanında tüplü dalış yapıyor, Millionaire’s Row’u geçiyor veya derin deniz balıkçılığı yapıyor olun, bölgenin güzelliğiyle ünlü sularının tadını çıkarmanın birçok harika yolu var.

Miami’de yapılacak pek çok eğlenceli şey olduğu için hem yerel halk hem de turistler genellikle seçim yapmakta zorlanırlar. Neyse ki, sizin için tüm araştırmaları yaptık! Bu yazıda, Miami gezilecek yerler listesine eklenebilecek en önemli cazibe merkezlerini topladık.

Miami Gezilecek Yerler Listesi

Ücretsiz ve aile dostu aktiviteler arasında Bayfront Park’ta bir mola veya Biscayne Bulvarı’nın bir kısmında yürüyüş yer alır. Buna göre plan yaparsanız, Metromover’da Miami şehir merkezi ve bu sitelerin çoğu gibi yerler arasında geçiş yapabilirsiniz. Güney Florida ayrıca Key Biscayne, Biscayne Bay ve Key West gibi popüler yerlere de ev sahipliği yapmaktadır. İster “Millionaire’s Row” boyunca uzanan evlere hayranlıkla bakın, ister Everglades Ulusal Parkı’ndaki timsahları görün, sizin için bir tekne turu, Jet Ski gezisi, go-kart, parasailing veya eko-macera var.

Daha az rahat bir seyahat programı arayanlar, anakaradaki Wynwood Walls, Phillip ve Patricia Frost Bilim Müzesi ve Calle Ocho’yu ziyaret edebilir. Ayrıca şehrin diğer mahallelerini de keşfetmek isteyeceksiniz. Sanat ve kültürün eşsiz bir karışımını sunan Design District ve Little Havana kaçırılmaz. Şehir, Küba-Amerikalı sakinlerinin etkisiyle ünlüdür. Little Havana’da, birçok aile işletmesi Küba lezzetleri ve kültürüne dair ipuçları sunuyor.

Miami Beach

Gezginler Miami’ye ağırlıklı olarak Miami Beach için, Miami Beach’e ise ziyaretçilerin doyamadıklarını söylediği bölgenin rakipsiz tacı South Beach için gidiyorlar. Burada şehrin art deco tarihi, genç neslin parlak ışıkları ve hareketli gece hayatıyla buluşuyor.

Miami Beach’te herkes için bir şeyler var. Beyaz kum, eklektik bir yemek ortamı, birinci sınıf alışveriş, lüks kaplıcalar ve birinci sınıf gece hayatı, Miami Beach’in olmazsa olmazlarıdır. Sadece bol miktarda nakit getirdiğinizden emin olun. Çünkü burada eğlenmeyi planlıyorsanız, bütçenizi biraz zorlamanız gerekiyor.

Little Havana

Şehir merkezinin hemen batısında yer alan Little Havana, Miami’deki Kübalı Amerikalılar için sembolik ve kültürel başkenttir. Mahalle, canlı atmosferi ve mükemmel yemekleri ile çok sayıda ziyaretçiyi cezbeder.

Kendini gurme olarak gören herkesin mutlaka uğraması gereken bir yer olan Little Havana, en iyi Küba lezzetlerini ve Amerikan lezzetlerini bir araya getiriyor ve nefis bir pakette birleştiriyor.

Tüm spesiyaliteleri denemenin en iyi yolu, tüm ünlü Küba yemeklerini keşfedeceğiniz Little Havana’da bir mutfak yürüyüş turudur.

Alışılmışın dışında bir maceraya atılmak ve Miami’deki en iyi Küba restoranlarından eşsiz yemeklerin tadına bakmak istiyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın. Yemek turları, kelimenin tam anlamıyla mahallenin lezzetini keşfetmenin ve hissetmenin harika bir yoludur!

Art Deco District

South Beach’in hemen güneyinde yer alan Miami Art Deco Bölgesi, bu özel mimari tarza sahip yüzlerce farklı binadan oluşuyor.

Art Deco, 1920’lerden kalma, Amerikalıların ulusun ruh halini yükseltecek bir mimari tarz aradıkları ve Art Deco hareketinin fantastik tarzına yol açan büyük depresyon sırasında zirveye ulaşan sanatsal bir harekettir. Bu binalar, temel geometrik şekiller (küpler, küreler ve düz çizgiler) üzerinde ortalanır ve tamamen işlevsel olmaktan çok dekoratif olan ağır süslemeleriyle karakterize edilir.

Terrazzo zeminler, kalıplı tavanlar, tropikal ve pastel renkler, düz çizgiler, rölyef pervazlar ve hepsinden önemlisi neon aydınlatma, Miami’nin Art Deco stilinin en ünlü özelliklerinden bazılarıdır. Bu mimari tarz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Miami Art Deco bölgesi karşılama merkezine gidebilir, gönüllü bir rehberle 90 dakika ayırabilir veya hatta bir sesli rehber ayırtabilirsiniz. Veya tabii ki bölgeyi kendi hızınızda da dolaşabilirsiniz.

Bölgedeki en önemli binaları görmek istiyorsanız, Ocean Drive’ın en güneyinden, 6. ve 7. caddeler arasından başlamanızı öneririz.

Bayside Marketplace

Bayfront Park, Bayside’daki Miamarina ve PortMiami yolcu gemisi terminali arasında yer alan Bayside Marketplace, alışveriş yapmak, yemek yemek ve insanları izlemek isteyen turistler için

Her türden Miami hediyelik eşyasını almak için tek adres ve yaklaşık 100 mağaza ve lokanta ile herkes için bir şeyler var. Popüler mağaza ve restoranlar arasında Gap, Victoria’s Secret, Five Guys, Starbucks ve Bubba Gump Shrimp Company bulunmaktadır. Yolcu gemisine binmeyi bekleyen yolcular, tatilden dönenler ve yatların yat limanına yanaşmasını ve yat limanından ayrılmasını izlemek isteyen ziyaretçiler arasında popülerdir. Pazar yeri aynı zamanda bir dönme dolabın yanı sıra Thriller Miami Speedboat Adventures gibi tur teknesi operatörlerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Bayside Marketplace, pazartesiden perşembeye 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. 150’den fazla özel ve turistik mağaza, kafe ve restorana ev sahipliği yapan Bayside Market’te her şey var.

Tanınmış zincir mağazaların yanı sıra ziyaretçiler, bu açık hava tarzı alışveriş merkezinde bir dizi büyüleyici butik bulacaklar. Kesinlikle Miami gezilecek yerler listesinde olması gereken popüler çekim merkezlerinden bir tanesi.

Everglades National Park

Miami’nin parlak ışıklarının batısında, doğanın güzelliğinin ve kırılganlığının yıl boyunca sergilendiği bir açık hava vahası olan Everglades Ulusal Parkı yer alır. River of Grass olarak bilinen bu uzak ama kolay erişilebilir sığınak, Miami’nin eşiğinde yer alıyor ve bölgenin engebeli arazisinde 7.800 mil kareye yayılıyor. Aşağı 48 eyaletteki üçüncü en büyük milli parka, mangrov ormanları, tropikal sert ağaç hamakları, tatlı su çayırları ve yüzlerce kuş, hayvan ve bitki türünden oluşan eşsiz bir ekosisteme ulaşmak Miami şehir merkezinden sadece bir saat sürüyor.

Her yıl bir milyondan fazla insan bu eşsiz Uluslararası Biyosfer Rezervini ziyaret ediyor. Ana giriş noktası Homestead’dedir. Eğitici görüntüler ve çeşitli yürüyüş parkurlarına kolay erişim sunar. Diğer rota, Tamiami Patikası boyunca batıya doğru Little Havana’daki Callé Ocho’dan 40 millik düz bir atış olan Shark Valley Ziyaretçi Merkezi’nden geçiyor. Bu geçitten, Florida’nın ünlü timsahlarının uğrak yeri olan 15 millik bir yol şeridi aracılığıyla Everglades’in duyulara hitap eden kıvrımlı su yolları, uzun otları ve mangrov adacıkları ortaya çıkıyor. Rehberli bir tramvay turuyla keşfedin veya maceraperest hissediyorsanız, yerinde bir bisiklet kiralayın.

İster kuru mevsimde (Kasım’dan Mart’a kadar) ister yağışlı mevsimde (Nisan’dan Ekim’e kadar) ziyaret edin, bu sulak parkın güzelliği ve çeşitliliği sizi büyüleyecek. Everglades, karlı ak balıkçıl, limpkin ve pembe kaşıkçı da dahil olmak üzere 360’tan fazla türüyle bir kuşçu zevkidir. Snook, snapper ve tarpon, parkın sularında bulunan 70 balık türü arasındadır. Su kenarında tadını çıkaran timsahları görmeniz neredeyse garanti. Yürüyüş parkurlarının yanı sıra kayık ve kano kiralama, yavaş keşifleri teşvik eder. Geceyi geçirmeyi planlıyorsanız, birkaç kamp alanı dinlenmek için davetkar yerler sunar. Daha detaylı Miami rehberini gezilecek yerler listesi adlı sitede bulabilirsiniz.

Venetian Pool

İtalyan köyü temalı bu tarihi halka açık havuz, South Beach’in hızlı temposundan uzakta su ve güneş arayanlar için rahatlatıcı bir alternatif. Havuz, kimyasal olarak arıtılmış su kullanmaz, bunun yerine bir yeraltı akiferinden gelen tatlı suya dayanır. Mercan kayalarına oyulmuş Venedik tarzı bir lagün olan bu yer, 1914’ten beri açıktır ve konuklara tarihi bir tatlı su havuzuna dalıp güneşin tadını çıkarma fırsatı sunar.

Venedik Havuzu, harika bir aile gezisi sağlar, ancak 3 yaşından küçük çocukların kabul edilmediğini unutmayın. Yüzücüler ve güneşlenenler, mimariyi ve serinletici suyu övüyor, ancak bazıları giriş fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylüyor.

Venedik Havuzunu şehir merkezine 12,8 km uzaklıktaki Coral Gables’ta bulabilirsiniz. Giriş, yaz sezonunda yetişkinler için 21 USD ve 3 ila 12 yaş arası çocuklar için 16 USD’dir; fiyatlar eylül ve kasım ayları arasında indirimlidir. Venedik Havuzu salıdan pazara 10:00 – 16:30 saatleri arasında açıktır. Genellikle kış aylarında kapanır, bu nedenle tam açılış saatlerini öğrenmek için ziyaretinizden önce önceden arayın. Ayrıca, havuz kapasitesine ulaştığında, günün geri kalanında havuza kabul ve yeniden girişe izin verilmediğini unutmayın.

Bayfront Park

Başlangıçta Royal Palm Park olarak adlandırılan Bayfront Park, Greater Miami topluluğunun halka açık ilk toplanma alanıydı. Park 1896’da inşa edildi ve ziyaretçilerin beyzbol oyunları ve atletizm etkinlikleri için kullandıkları bir köşk ve yeşil alandan başka bir şeye sahip değildi. Daha sonra bir bandshell eklendi ve park genellikle atletik yarışmalar, kültürel ve dini olaylar, siyasi olaylar ve daha fazlası için kullanılıyordu.

Yıllar içinde birçok kez genişleyen Bayfront Park, şimdi Downtown Miami’nin kalbinde 32 dönümlük bir alana yayılıyor ve tam Biscayne Körfezi’nde oturuyor. Dinlenmek, oyun oynamak veya egzersiz yapmak isteyen aileler için mükemmel olan bu ikonik parkta açık çim alanlar, geniş bir baywalk, dolambaçlı yürüyüş yolları, kumlu bir plaj alanı, büyüleyici bir fıskiye, özel etkinlik aydınlatması ve VIP oturma alanları olan performans mekanları, tropik bir kaya vardır. Miami gezilecek yerler listesindeki en popüler turistik yerlerden biri olan Bayfront Park, daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği bir cazibe merkezi olsa da, burada, her yaştan ziyaretçi keyifli zaman geçirebiliyor.

Bu sahil parkı, her yaş ve ilgi alanı için bol miktarda açık hava eğlencesi sunar. Aradığın temiz havaysa, palmiye ağaçları ve meşe ağaçlarıyla çevrili körfezde dolaş, bisiklete bin ya da parkın birçok çimenli alanından birinde rahatla. Canınız alışveriş yapmak isterse, çok sayıda popüler mağaza, restoran ve barın bulunduğu, deniz kenarındaki açık hava alışveriş merkezi olan bitişikteki Bayside Marketplace’e kadar körfezi takip edin. Yol boyunca, parkın etkileyici anıtlarını kontrol ettiğinizden emin olun. 20. yüzyılın dünyanın önde gelen heykeltıraşlarından biri olarak tanınan Isamu Noguchi, Bayfront Park’ta Challenger Memorial, Light Tower ve Slide Mantra gibi birçok mücevher tasarladı.

Diğer kaçırılmaması gereken anıtlar arasında II. Dünya Savaşı Gazileri Anıtı Mildred ve Claude Pepper Çeşmesi, Centennial Time Capsule ve Claude Pepper, Christopher Columbus ve Julia Tuttle heykelleri yer alır. Aileler, bir korsan gemisi, zıplayanlar, kaydıraklar, tırmanma alanları ve 5-12 yaş arası çocukların eğlenebileceği dalgalar, yunuslar, kaplumbağalar ve deniz ayısı içeren bir oyun heykeli bulunan Lee & Tina Hills Oyun Alanı’na bayılacak. Bu oyun alanı, parkın güney ucunda, Tina Hills Pavilion’un yanında yer almaktadır.

Downtown Miami’nin en iyi konumu göz önüne alındığında, Bayfront Park, hazır fast food seçeneklerinden lüks uğrak yerleri ve dalış barlarına kadar geniş bir restoran koleksiyonu ile çevrilidir. Ayrıca Kaseya Arena, Freedom Tower, Bayside Marketplace ve Maurice A. Ferré Park gibi Greater Miami’nin en ikonik yerlerinden bazılarıyla çevrilidir. Miami şehir merkezi yaya dostudur ve bu noktaların tümü yürüme mesafesindedir.

Bayfront Park, çeşitli etkinlik takvimine ev sahipliği yapan iki performans mekanına sahiptir. Parkın birincil performans tesisi, Live Nation tarafından yönetilen ve işletilen son teknoloji, güneş enerjisiyle çalışan bir mekan olan FPL Solar Amphitheatre’dır. Doğrudan Biscayne Körfezi manzarası, kalıcı oturma yerleri ve özel VIP alanları ile bu mekan, büyük ölçekli konserler ve müzik festivalleri için idealdir.

Tina Hills Pavilion, hem kalıcı oturma alanına hem de rahat bir çim alana sahiptir. Genellikle daha küçük ölçekli performanslara, basın toplantılarına, kurumsal etkinliklere, açık hava resepsiyonlarına ve Bayfront Park’ın popüler ücretsiz yoga derslerine ev sahipliği yapar. Miami gezilecek yerler listesinin olmazsa olmaz bu cazibe merkezini ziyaret ettiğinizden emin olun deriz.

Ocean Drive

Ocean Drive, muhtemelen içinde yer aldığı tüm filmlerden dolayı Miami’nin en ikonik caddesidir ve aynı zamanda insanların Miami Sahili’ni duyduklarında genellikle düşündükleri ilk yerdir. Pastel tonlu, art deco binalar, renkli gece lambaları, şık arabalar ve tabii ki sıra sıra palmiye ağaçları tam da Ocean Drive’ı Miami’nin en mükemmel örneği yapan şeylerdir. 1. caddeden 15. caddeye kadar uzanan Ocean Drive, renkli dükkanlar, her türden yemek mekanı ve tabii ki insanları en iyi izleyenlerle dolu. Bu sembolik yerel ayarı kaçırmak istemezsiniz.

Güne Art Deco Karşılama Merkezi’nde başlayın ve bölgede bir yürüyüş turuna katılın. Bölgenin tarihi ve mimarisi hakkında heyecan verici bir fikir edinecek ve ikonik Art Deco binalarının birçoğunu ziyaret etme fırsatı bulacaksınız – bazı Hollywood hitlerinden birkaçını tanıyacağınızdan emin olabilirsiniz. Öğleden sonranızı yakındaki Lincoln Road’da biraz alışveriş yaparak doldurun veya South Beach havuz partisinde gevşeyin. Bölgedeki otellerin çoğu, ünlü DJ’ler ve bir sürü bronzlaşmış, güzel insanla açık bar havuz partileri için gün ortasında kapılarını açar. Harika bir zaman ve tam bir kalabalık için yakındaki Dream Hotel on Collins Ave’de Clevelander Hotel veya HighBar’ı deneyin.

Bisiklet kiralamak popüler ve eğlenceli bir aktivitedir. Ocean Drive, CitiBike kiralama istasyonları ile donatılmıştır veya cadde boyunca birçok kiralama noktasından birini deneyin. Çok sıcak olmayan bir günde, bu harika bir aile dostu aktivitedir. Ayrıca Miami’de her yaştan keyif alacağı çok sayıda yakın aktivite vardır. Ocean Drive, Miami gezilecek yerler listesi dendiğinde akla ilk gelen cazibe merkezlerinden biridir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top