Genel

Mini Ekskavatörlerde En Revaçta Markalar Hangileridir?

mini Ekskavatör

Kazı işlemleri sırasında kullanılan en küçük iş makinelerine mini ekskavatörler denmektedir. Bu makineler, genel olarak çok daha büyük boyutlara sahip olan makinelerin ve ekskavatörlerin giremedikleri alanlara girerek bu alanlar üzerinde işlemler, çalışmalar yapmaktadır. Bu ekskavatörlerin tonaj değerleri, 0.7 ton ve 8.5 ton arasında değişerek birbirleri arasında farklılık gösterir. Hidrolik bir sistem üzerinde çalışma yapan mini ekskavatörler, bu özellikleri sayesinde basit bir çalışma prensibi benimserler. 

Mini ekskavatör modellerini kullanarak şu avantajlara sahip olabilirsiniz:

  • Küçük bir yapıda olan mini ekskavatörler, hareket hızı olarak diğer makinelere nazaran çok daha yüksek bir hızda çalışır
  • Ataşman olarak farklı modellerin takılabilmesi sayesinde birçok farklı işi aynı makine üzerinde yapabilmektedir
  • Yakıt tüketimi konusunda diğer iş makinelerine nazaran çok daha az bir tüketim yapar ve bu sayede de enerjiden tasarruf edilmiş olur
  • Boyutları küçük ve ağırlıkları düşük olduğu için iş yapılan alandaki zemine herhangi bir zarar vermez
  • Gün içerisinde bir vinç kullanılarak birçok alana taşıma işlemi yapılabilir

Bu avantajlara sahip olan mini ekskavatör modelleri, günümüzde farklı markalar kullanılarak üretilir. Bu farklı markaların yer alması, sektör içerisinde fiyat çeşitliliği de yarattığı gibi aynı zamanda da bu fiyat aralıklarından ekonomik bir seçim yapabilme imkanı da sunar. Bu markalı şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Airman

Airman marka mini ekskavatörler, çok yüksek bir hareket kabiliyetine sahiptir. Bu makinelerin kuyrukları kısadır ve farklı çalışma metotları sayesinde çok daha az yakıt tüketimi sağlar. Bu sebepten dolayı da ekonomik bir mini ekskavatör modelidir.

  • Case

Sıfır kuyruk dönüşü niteliğine sahip olan bu ekskavatörler, hidrolik sistemi bazında da kendi alanında en iyi sistemlerden birine sahiptir. 

  • CaterPillar

CaterPillar marka mini ekskavatörler, dayanıklı yapıları sayesinde uzun ömürlü bir kullanıma olanak tanıyan ekskavatörlerdir. 

  • Doosan

8 farklı modele sahip olan Doosan markası, 1.5-8 ton arasında bir kapasiteye sahiptir. Bu kapasiteler modeller arasında değişiklik gösterebilir.

Mini ekskavatör markalarını görmek ve incelemek için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.https://machineryline.com.tr/

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top