Teknoloji

Silaj Makinesi Neye Göre Sınıflandırılır?

Silaj makinesi, ekonomik bir yapıda olan ve traktör ile uyumlu çalışan bir makinedir. Traktörün direkt olarak arka kuyruk kısmına bağlanan bu makine, güçlü bir yapıya sahip olarak yakıt tüketimi konusunda büyük bir tasarruf sağlar. Yapısı sayesinde yüksek bir kesim hızına ulaşabilen bu makine, bitkilerin içerisinde yer alan besin maddelerini ve suları var olması gereken oranda korur. 

Silaj makineleri, çeşitli işlevlere sahip olması sebebi ile farklı modellerde üretilmektedir. Marka bazında da farklılık gösteren bu ürünler, çalışma kapasitesinde farklı özellikleri bünyesinde barındırır. Bu çeşitli makinelerin sınıflandırılması, yapısında ve mekanizmasında bulunan özelliklere göre yapılır. Silaj makinelerini şu şekilde sınıflandırabiliriz:

  • Tek ve Çok Sıralı Silaj Makineleri

Bu makineler, tarla üzerinde sıralı bir şekilde ekilen bitkileri biçmektedir. Bunlar arasından en yoğun olarak biçileni ise mısırlardır. Ülkemizde de mısır silaj makineleri yoğun kullanılmakta olup, traktörlerin arkasına takılabilmektedir.

  • Vurma Tipli Ot Silaj Makineleri

Tamburun köşelerine dizili halde bulunan bıçaklar, dönüş manevraları ile kesim işlemi yaparak bitkileri römorklara aktarır. Bu makineler, traktörlerin arkasına takılarak çekilebilmektedir. Bu sebepten dolayı da kullanımı çok kolaydır.

  • Sabit Tip Silaj Makineleri

Yem bitkisi olarak adlandırılan bitkiler, bu silah makineleri ile kolayca biçilebilmektedir. Sabit silaj makinelerinin kullanımı diğer makinelere nazaran çok daha azdır. Fakat yine de gerektiği alanlar üzerinde çok işlevli bir kullanış sağlar.

Silaj makinesi modelleri, kendi bünyesinde barındırdığı çeşitli özelliklere göre sınıflandırılır. Bu sınıflandırmalar ile kişiler kullanım yapacakları alanlara göre bir tercih yapabilmektedir. Uygun fiyatlardan oluşan bu makineler, kaliteli ve dayanıklı yapıları sayesinde tarla üzerinde zorlanamadan hareket edebilmektedir.

Silaj makinesine ait modelleri görmek için aşağıda yer alan web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

agriline.com.tr

https://agriline.com.tr/
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top